Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C

Profik vagyunk, a pályára nem visszük ki a problémákat

2001.03.02. 23:05
Aligha ilyen idénykezdetre számítottak Győrben a szurkolók. A klub elnöke a héten - pár nappal a bajnoki nyitány előtt - lemondott, a játékosoknak - miután nem kapták meg a fizetésüket - elfogyott a türelmük, feljelentették a klubot. Kiser László, a társulat egyik rangidőse szerint a bőrükön érzik, hogy nincs minden rendben, de nem okoztak káoszt a történtek. A konkrétumokat szerdán tárják eléjük, addig ,,várunk, és reménykedünk". Állítása szerint a profik pályára nem viszik ki a problémákat.
- Már nagyon várjuk a bajnokságot mert az edzőmeccsek azért unalmasak voltak, és a tét már nagyon hiányzik.

- Mindez talán rendben is lenne, de a győri gondok a héten láttak napvilágot, és ettől aligha képes függetleníteni magát a csapat.

Kiser László
- Természetesen a bőrünkön érezzük, hogy nincs minden rendben, de talán kijelenthetem, hogy nem okoztak káoszt, nagyobb zavart a történtek. Nyilván nem a legjobb, hogy épp pár nappal a kezdő sípszó előtt került terítékre az ügy, egyszersmind a feljelentés, de véget ért a türelem. Már szeptember óta nem kaptunk prémiumot. Bízom abban, hogy ha mindeddig ,,túlnőttünk" ezen a gondon, ezúttal sem lesz másként.

- Azért ennél most jóval többről van szó, hiszen Borbényi János az eddigi ügyvezető - látva a kilátástalanságot - távozott posztjáról.

- Ebben a tekintetben igen, de Surányi Jenő megnyugtatott ma minket az edzés előtt. Tudom, hogy minden elnök érdeke ilyen esetben az, hogy megnyugtasson, de úgy érezzük nem állított valótlant akkor, amikor azt fejtegette, hogy szerinte nem menthetetlen a csapat. Tudjuk, hogy ígéretekkel tele a padlás, de ő nem is tett ilyesfélét. Azt mondta: konkrétumokat szerdán igyekszik elénk tárni. Nem vitás, hogy ez újabb bizonytalanságot szülhet. Nem tehetünk mást - jobb híján - várunk, és reménykedünk. Addig pedig nem marad más, mint bebizonyítani, profik vagyunk, a pályára nem visszük ki a problémákat.

- Sikerülhet-e mindez?

- A magam részéről nyugodt szívvel mondhatom: igen. Hogy a többiek teljesítményére mennyire hat ki a válság, az majd kiderül szombat délután.

- Te már Diósgyőrben is átélted ugyanezt a helyzetet.

- Igen, de itt minden más.

- Beszédtéma az az öltözőben, hogy a sport napilap utolsó helyre vár benneteket a bajnokságban?

- Nem. Egyébként meglepett a jóslat, de tavaly is azt jósolták nekünk, hogy kiesünk, és mégis simán bennmaradtunk, erős középcsapatként. Azt pedig hozzátenném, hogy lényegében akkor is az egész tavaszt ingyen játszottuk végig, csupán nyáron, a holtidényben egyenlítették ki a tartozásokat.

- Közismert a Rába pár héttel ezelőtti döntése, miszerint a jövőben nem kívánja támogatni a csapatot, inkább a futóművekre összpontosít, mint ahogy azt eddig is tette. A feliratot még viselitek a mezen a ZTE ellen?

- Nem tudom... A csapat fotózásakor még rajtunk volt.  • Vennék
  • Hírek