Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
3 °C
8 °C

Bajnokok Ligája: Csak a D-csoport játszhat nyugodtan

2001.03.05. 14:23
Utolsó előtti köréhez érkeznek a héten a Bajnokok Ligája csoportküzdelmei a legjobb 16 között. Eddig csak egy csoportban dőlt el a továbbjutás kérdése, de a keddi és a szerdai játéknapon további együttesek lőhetik be magukat a legjobb nyolc közé. Erre a legnagyobb esélye a '99-es döntő két csapatának, a Bayern Münchennek és a Manchester Unitednek van.
A-csoport:

Az egyetlen ,,magyar érdekeltségű" csoportban a Sturm Graz - remélhetőleg a két magyarral, Korsóssal és Szabiccsal a soraiban - fogadja a tavalyi döntős spanyol Valenciát. Amennyiben az osztrákok legalább három góllal győznek, úgy az utolsó fordulóban, számukra tét nélküli összecsapásra utazhatnak Manchesterbe. Valenciai pontszerzés esetén Korsóséknak nyerni kell az angol bajnokság listavezetőjénél, míg a spanyoloknak pontokat kell hagyniuk Görögországban.
A csoport másik találkozóján a szinte biztos kiesőnek számító Panathinaikosz fogadja a már-már verhetetlen Manchester Unitedet. A MU, egy esetleges pontszerzéssel már biztos továbbjutónak érezheti magát.

A forduló párosítása:
Sturm Graz - Valencia
Panathinaikosz - Manchester United

A csoport állása:
1. Manchester 8 pont
2. Valencia 6
3. Sturm Graz 6
4. Panathinaikosz 1

B-csoport

Ez a csoport tűnik a legkiegyensúlyozottabbnak. A Deportivo-PSG mérkőzésen a franciákat fűtheti a visszavágás, hiszen a legelső fordulóban épp a spanyolok verték őket hazai pályán, viszonylag könnyedén 3-1-re. A spanyoloknak győzni kell, mert az utolsó fordulóban, a szintén továbbjutási álmokat szövögető Milanhoz látogatnak.
A másik találkozón tavalyi Szuper Kupa győztes Galatasaray fogadja a Milant. A törökök várhatják kedvezőbb pozícióból a meccset, viszont az olaszok még nem kaptak ki csoportjukban. Aki győz, könnyen a következő körben találhatja magát.

A forduló párosítása:
Deportivo -PSG
Galatasaray -Milan

A csoport állása:
1. Galatasaray 7 pont
2. Deportivo 6
3. Milan 6
4. Paris SG 2

C-csoport:

FC Bayern München Samuel Kuffour és Mehmet Scholl
A Bayern München annak ellenére, hogy botladozik a Bundesligában, BL-csoportjában toronymagasan vezet. A hátralévő két fordulóban mindössze egy pontot kell szereznie ahhoz, hogy továbblépjen. Erre már most, a francia Lyon ellen megvan a reális esélye. A gallok továbbjutási reményeit viszont csak egy győzelem tarthatja életben.
Londonban viszont az Arsenal készül méltó bosszúra, a tavaly elszenvedett 4-1-es moszkvai vereség miatt. Ha az angolok nyernek, és a Bayern is ponttal távozik Lyonból, úgy az utolsó forduló tétnélkülivé válik.

A forduló párosítása:
Olimpique Lyon -Bayern München
Arsenal -Szpartak Moszkva

A csoport állása:
1. Bayern München 10p
2. Arsenal 5
3. Lyon 4
4. Szpartak Moszkva 3

D-csoport:

Ebben a csoportban a lényeges kérdések már eldőltek. A Real és a Leeds már a legjobb nyolc között van, míg az Anderlecht és a nagy esélyes Lazio elgondolkozhat: Vajon hol rontottuk el? Az olaszországi derbin a titkos esélyesnek kikiáltott Lazio azért küzd, hogy megszerezze első győzelmét a csoportban. Meccsük tétje csak annyi lehet, hogy ki lesz a csoport harmadikja.
A Real-Leeds összecsapásnak pedig a csoportgyőzelem a tétje. A királyi gárda, eddig hazai pályán valamennyi meccsét megnyerte, míg a Leeds számára már az nagy fegyvertény, hogy ebből a quartettből ilyen simán továbblépett.

A forduló párosítása:
Lazio -Anderlecht
Real Madrid -Leeds United

A csoport állása:
1. Real Madrid 10 pont
2. Leeds 9
3. Anderlecht 3
4. Lazio 1