Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C

Null kettőről nyert hét kettőre a Pécs

2001.03.05. 02:18
A hétvégen az NB I-hez hasonlóan a második vonalban is megkezdődtek a tavaszi küzdelmek. A Nyugati-csoport gólgazdag mérkőzéseket hozott, a Marcali-Pécs összecsapáson kilencszer, a Hévíz-Dorog párharcon hétszer rezdült meg a háló. Keleten mindössze három mérkőzést játszottak, két pályát ugyanis a játékvezetők focira alkalmatlannak ítéltek, míg a Szolnok - a Kunszentmárton visszalépése miatt - szabadnapos volt.
A hétvégen az NB I-hez hasonlóan a második vonalban is megkezdődtek a tavaszi küzdelmek. Sajnos a téli szünet nem csak a felkészülésről, hanem a zöld asztal melletti döntésekről is szólt. A legfontosabb változás, hogy a Keleti-csoport csak 11 résztvevővel vág neki a tavasznak, a Kunszentmárton ugyanis anyagi okok miatt kénytelen volt visszalépni a bajnokságtól.

A Nyugati-csoportban is történtek változások, a Pápai ELC négy pontot vesztett a holt idény alatt. A Dorog (1-1) és a Százhalombatta (1-3) ellen jogosulatlanul szerepelt a Ferencvárostól kölcsönkapott Vámos János és Gajda István, ezért az ellenfelek megóvták a találkozókat. Az MLSZ fegyelmi bizottsága helyt adott a keresletnek, s 3-0-s gólkülönbséggel a vétlen csapatok javára írta jóvá a mérkőzéseket. A Pápa így a hatodik helyről lecsúszott az utolsó előttire.

Hét gól a Marcali kapujában

Érdekes kilencven percet hozott nyugaton az utolsó helyen szerénykedő Marcali, és az NB I alapszakaszából kiesett Pécs csatája. A hazaiak Németh N. Találatával már a 4. percben előnyhöz jutottak, sőt bő félóra elteltével kettőre nőtt előnyük. Egy perccel később Sitku Illés büntetőjével szépítettek a pécsiek, majd újabb perc elteltével a kiállítás sorsára jutott a Marcali védője, Kovácsevics Róbert, ami megpecsételte sorsukat. A piros-feketék még a szünet előtt egyenlítettek, a második játékrészben pedig tetszés szerint érték el góljaikat, s végül kiütéses, 7-2-es vereséget mértek ellenfelükre.

Elvesztette veretlenségét a Haladás

Az eddig százszázalékos Haladás a Rákospalota otthonába látogatott, s meglepetésre 2-1-es vereséget szenvedett. Koltai és Balogh révén a fővárosiak már az első 45 percben kétgólos előnyre tettek szert. A szombathelyiek mindent megpróbáltak az egyenlítés érdekében, de csak a szépítésre futotta Halmosi erejéből a 64. percben.

Gólokban gazdag, élvezetes találkozót láthattak a szurkolók Hévízen. A januári teremtorna meglepetéscsapata a Dorogot fogadta, s 4-3 arányban diadalmaskodott felette. A 18. percben Szőcze Csaba szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, ám a középkezdés után Mlinkovics László szinte azonnal egalizált. Fél óra elteltével a Purt Tibor buktatásáért megítélt büntetőt Lázár Szilveszter értékesítette magabiztosan, majd a szünet előtt maga a sértett is betalált, immár akcióból. A 75. percben Zugor Péter öngólja még tartotta a reményeket a vendégekben, ám két percre rá Szőcze újra beköszönt a túloldalon. A 4-3-as végeredményt végül Vígh Szabolcs állította be a 89. percben.

Nyugati csoport
Rákóczi FC-Pápai ELC 0-1 (0-0)
Gólszerző: Vörös a 85. percben.
Százhalombatta-Nagykanizsai FC 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Károlyi R. A 82., Toleski a 66. percben.
Celldömölki VSE-Siófok FC 1-0 (0-0)
Gólszerző: Cseke a 62. percben.
Hévíz SK-Dorogi FC 4-3 (3-1)
Gólszerzők: Szőcze a 18. és a 77., Lázár (11-esből) a 30., Purt a 43., illetve Mlinkovics a 19., Zugor (öngól) a 75., Vígh a 89. percben.
IFC Marcali-Pécsi Mecsek FC 2-7 (2-2)
Gólszerzők: Németh a 4., Torghelle a 35., illetve Sitku (11-esből) a 36., Horváth S. A 45., Kutas az 57., Márton a 63. és a 77. (utóbbit 11-esből), Horváth Gy. A 75., Kulcsár a 79. percben.
Rákospalotai EAC-Haladás FC 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Koltai a 29., Balogh a 36., illetve Halmosi a 64. percben.

Két találkozó elmaradt keleten

Csonka fordulóra sikeredett a tavaszi első játéknap a Keleti-csoportban. A Kunszentmárton visszalépése miatt a Szolnok eleve szabadnapos volt, ám a sűrű havazás miatt két pályát is játékra alkalmatlannak nyilvánítottak a bírók. Nem kerülhetett sor a két éllovas - a Nyírség és a BVSC - rangadójára, valamint a Békéscsaba-Csongrád összecsapást is későbbi időpontra kellett halasztani.

Így mindössze három mérkőzést rendeztek meg a hétvégén az ötödik fordulóból, mely valószínűleg a BKV-ban szereplő Kincses Péter számára marad a legemlékezetesebb. Az MTK kettős játékengedéllyel rendelkező labdarúgója ugyanis mesterhármassal vette ki részét csapata fölényes győzelmében. A közlekedésiek hazai pályán 4-0 arányban győzték le a Monort, Kincses góljain kívül Megyesi László volt még eredményes.

Vert helyzetből tudott fordítani a Csepel Fóton. A hazaiak a volt óbudai (mint ismert a III. Kerület tavaly nyáron tette át székhelyét Csepelre) Lendvai Péter révén a 22. percben jutottak vezetéshez. Meglehetősen furcsa körülmények között egyenlítettek ki Schróth Lajos tanítványai. A 69. percben tizenegyeshez jutott a vendégcsapat, ám Mbemba lövését Halásznak sikerült kiütni. A kipattanóra egyszerre ugrottak a játékosok, de egy szerencsétlen mozdulatot követően végül Németh Norbertről került a hálóba a játékszer. Az öngól megzavarta a fótiakat, hiszen hat perc elteltével Kovács Norbert megszerezte a vendégek számára győzelmet jelentő találatot.

Keleti-csoport
BKV Előre SC-Monor Ilzer SE 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Megyesi a 38., Kincses a 66., 79. és 90. percben.
Bőcsi KSC-Kecskeméti FC 3-3 (3-1)
Gólszerzők: Márkus a 11., Kovács P. A 36., Sándor a 43., illetve Gyánó a 2. és a 63., Vancsa a 64. percben.
Fóti SE-Csepel AT 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Lendvai a 22., illetve Németh N. (öngól) a 69., Kovács N. A 76. percben.
Előre FC Békéscsaba-Csongrádi FC elmaradt
Nyírség SFC-BVSC Zugló FC elmaradt
Szabadnapos: Szolnoki MÁV FC


  • Vennék
  • Hírek