Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86%

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1%

Döntetlent játszott a gyengén szereplő magyar válogatott

2001.03.07. 17:33
A magyar labdarúgó-válogatott idei második előkészületi találkozójával készül a március 24-i, Litvánia elleni világbajnoki selejtezőre. Ammanban nemcsak a helyszín, de az ellenfél is újdonság volt, ugyanis Jordániával még nem játszott nemzeti tizenegyünk. Egy gyenge színvonalú összecsapáson válogatottunknak a vége előtt negyedórával sikerült egyenlítenie a végig kulturáltan játszó hazaiak ellen.
Ragyogó idő, jól előkészített pálya és egy viszonylag gyengébb ellenfél várta válogatottunkat Jordániában. Bicskei Bertalan változtatott előzetesen megadott összeállításán és Hrutka helyett Dragonert tette a kezdőcsapatba.

Az egyperces gyásszünettel kezdődő mérkőzés 4. percben, egy hazai becsúszás után Fehér Miklóst kellett ápolni. A következő percben Dombit szerelték szabálytalanul a tizenhatoson belül, de a jogos magyar tizenegyes elmaradt.

A 13. percben egy ügyes kiugratás után üresen lépett ki a hazaiak támadója, de a kivetődő Sáfárba lőtt. A magyar kapus pechjére a labda visszapattant Ibrahimra és az üresen tátongó kapu felé pattogott. Csak Mátyus önfeláldozó becsúszásának volt köszönhető, hogy nem szereztek előnyt a jordánok. A magyar védő szinte a gólvonalról lőtte ki a labdát.

A magyar csapat szürkén kezdett, bár válogatottunk enyhe mezőnyfölényben játszott, de a hazai kontrákban is benne volt a gólveszély. A 27.percben egy veszélyes távoli lövést kellett Sáfárnak semlegesíteni. A 40. percben ritkán látható szép támadás végén megszerezte a vezetést a hazai gárda. Egyérintős gyors passzok után, a védelmet teljesen kijátszva, Shilbayeh 12 méterről helyezett a kapu közepébe (1-0). Az első 45 perc, komoly magyar helyzet nélkül ért véget.

A második játékrészben a hazaiak nyugodtan játszottak, szépen gurigáztak, igaz Sáfár kapujára nem sok veszélyt jelentettek. A mieink pedig erőtlen, elképzelés nélküli támadásokkal próbálkoztak - sikertelenül. Bicskei Bertalan cserékkel próbálta meg frissíteni az igen indiszponált csapatot: nem sok sikerrel. A 60. percben, egy oldalról belőtt szabadrúgást csak nagy nehézségek árán tudott kilőni a magyar kapu előteréből a Sebők által irányított védelem.

Két perccel később Lisztes lőtt végre egy egészségeset a hazai kapura, sajnos csak a jobboldali kapufát találta el. Ebben az időszakban folyamatosan támadott csapatunk.

A 66. percben előbb Erős szabadrúgása után kellett nagyot védenie a hazaiak kapusának, majd az ezt követő szöglet után Mátyus lőtte el a labdát Illés elől. A következő akciónál Sebők lőtt ziccerből az oldalhálóba. Góllá érett a magyar fölény! A félidő 30. percében Lisztes szöglete után Mátyus emelkedett a legmagasabbra az ötös túlsó sarkánál és ezt kihasználva, a hálóba bólintott (1-1). A hátralévő időben mindkét gárda őrizte az eredményt.

--------------

Szubjektíven

A 3000 néző két ellentétes félidőt és igazságos döntetlent láthatott. Ez a jordánokra nézve büszkeség, ránk nézve azonban nem. Viszont Bicskei büszkén mondhatja, hogy csapata megőrizte veretlenségét, amely már 10 mérkőzés óta tart.

Három éve van együtt ez a válogatott. Mit és kit akar még kipróbálni B.B.? Azt az Illés Bélát, akit az elmúlt tíz év legjobb játékosának tartanak, és aki az ötösön guruló labdát csak a kapus kezébe képes lőni? Azt a Nagy Tamást, aki miután nem fért be a Dunaferrbe Sopronba menekült? De onnan válogatott lett...! Egy hete, rálehetett fogni a gyenge elképzelés nélküli játékot a sárra és az esőre. És most?

Hogy stílusosak maradjunk a hely szelleméhez elmondhatjuk, hogy a 2002-es vb ilyen játékkal olyan távolinak tünik mint a Kánaán.

Ez a játék talán elég lesz a litvánok ellen is, egy döntetlenre...

Jordánia-Magyarország 1-1 (1-0)
Jordánia: Al-Khazaleh - Alshubaiat, Mahadeen, Semrin - Ibrahim, Shatat, Abu Abed, Ali Jaber (Hamarsheh, 67.), Al-Shboul - Tadrus (Awadat, 67.), Shilbayeh
Magyarország: Sáfár - Dragóner, Sebők, Mátyus - Dombi (Ferenczi, 55.), Illés, Erős, Lisztes, Tóth N. (Juhár, 46.) - Kabát (Sowunmi, 79.), Fehér M. (Nagy T., 46.)

Sárga lap: Jaber (24.), illetve Dombi (38.)
Gólszerző: Shilbayeh (40.), illetve Mátyus (77.)