Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

A ,,lókupec" főszponzor és az edző

2001.03.07. 17:24
A Debrecen az utolsó helyre sodródott a labdarúgó bajnokságban. A nagy tervek a héten átalakultak, Makray Balázs ügyvezető bejelentette: át kell értékelni az alapvető célkitűzéseket. Makray mindezt az MTK elleni 4-0-s vereség után mondta, amikor a publikum az ő, valamint az edző, Komjáti András távozását követelte. Komjáti egyelőre marad.
A két éve még a KEK-ben szerepelő Debrecen a szezonban elképesztően gyengén szerepel. A játékosanyag pillanatnyilag nem mondható rossznak, a bennmaradásra sokak szerint alkalmas. A szurkolók szerint a romlás egyértelmű oka Komjáti kinevezése.

A debreceni szurkolók nem kedvelik Komjátit
Komjátit már a kezdetekkor nem fogadták rokonszenvvel, hiszen évekkel ezelőtt - még aktív játékos korában - ő törte el a lábát a debreceni kedvencnek, Kerekes Györgynek. Komjáti előzőleg nem végzett rossz munkát a Vasasnál, hiszen a csapat tavaly a harmadik helyen végzett a bajnokságban, ennek köszönhetően elindulhatott a nemzetközi kupában. Komjátitól mégis megváltak a Fáy utcában.

Akkor indoklásul azt mondták: az eltervezett nagy tervekhez ő már kevés. Így jött Mezey. A Vasasnál azt is rebesgették, hogy Komjáti túlságosan fegyelmezett, vaskalapos, és olykor nem találja meg a hangot a játékosokkal. A Debrecen ajánlata viszont kapóra jött számára.

Mert a Lokitól Garamvölgyinek éppen akkor távoznia kellett. Nem derült rá fény, hogy mi miatt. Magyarázatok persze elhangoztak, de az igazi ok nem. Garamvölgyit pénteken a közönség visszakövetelte a kispadra. Annyi tény: a DVSC szánalmas, lélektelen játékot nyújtott, és igen el kellett gondolkodnia az embernek, hogy egy ilyen meccset fel tudjon idézni a Garamvölgyi-érából.

Előfordult, hogy sokszor nem játszottak jól, de volt arculata a csapatnak, hajtottak, lelkesek voltak, a közönség is rendszerint látva az igyekezetet, melléjük állt. Ennek a csapatnak most csak múltja van. Némi képzavarral élve színtelen, szagtalan. Annak idején - mégha közhelyes is a kifejezés - valódi oroszlánbarlang volt a Nagyerdei pálya. Egy ország szimpátiáját élvezte a csapat, mert lendületes gyors, támadó futballt játszottak. Most - leginkább szánják a csapatot.

Ha Garamvölgyi lenne, minden másképp lenne - vélekednek a szurkolók. De Garamvölgyi nincs. Ő a szomszédvárnál, Nyíregyházán kapott állást. Most végre hitelt érdemlően kiderült: mi miatt kellett búcsúznia.

A főszponzornak nem tetszett a jelenléte. Nem, mert az Epona-lovasfalu tulajdonosát, aki mellesleg vezetőségi tag a klubnál, lókupecnek nevezte. Ezért Borsó Béla megsértődött. Kikötötte, bárki más igen, csak ő nem ülhet le a kispadra. Így hát jött Komjáti. A csapat pedig az utolsó helyre, a kiesés szélére sodródott. Pár évvel ezelőtt előfordulhatott, hogy egy edző úgy került a kispadra, hogy egy tehetős szponzort hozott a csapathoz. Ez az eset még ennél is rosszabbnak tűnik.