Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-3 °C
3 °C

Az MTK kedvenc madara: Szarka

2001.03.10. 22:24
A Hungária körúton rendezték a nap rangadóját. A hazaiak kezdtek vehemensebben, de a fehérváriak jól állták a kezdeti rohamokat. Az elsõ negyedóra végére kiegyenlítetté vált játék, sõt a fehérváriak is eljutottak az MTK kapujáig.
A félidõ második felében ismét az MTK akarata érvényesült, ám komoly gólszerzési lehetõség nélkül támadtak a hazaiak. Meglepetésre az 56. percben, egy gyors ellenakció után az elõretörõ Szalai Csaba révén megszerezte a vezetést a Videoton. Pölöskei Gábor ekkor cserékkel próbálkozott, de a győzelemhez mégsem az új emberek, hanem Szarka játékvezető kellett. A sípmester egy teljesen szabályos becsúszó szerelés után adott ajándék tizenegyest Illéséknek, amit az elmúlt tíz év legjobb labdarúgója (igaz ez nem látszott a hét közben Jordániában) értékesített. A szokás szerint durva Komlósi és a feleslegesen beszélő Zombori kiállítása színesítette még a találkozót, majd négy perccel a vége előtt Füzi, egy jól eltalált lövéssel a győzelmet is megszerezte az MTK-nak.

27. perc: Németh visszagurítása után Szalai 14 m-es lövését Vlaszák bravúrral tolta ki a jobb alsó sarokból.

42. perc: Illés cselezte be magát a 16-oson belülre és jobb oldalról leadott 10 m-es lövését Milinte tenyerelte az alapvonalon túlra.

55. perc: Szalai Csaba tört elõre, Julinhóhoz játszott, aki átlépte a labdát, így az Földeshez került, õ egybõl Szalai elé tette, a védõ pedig egy igazítás után 8 m-rõl a hálóba lõtt (0-1).

80-81. perc: Balaskó tört be a 16-oson belülre, Kiskapusi szabályos becsúszással tisztázott elõle, Szarka játékvezetõ azonban meglepetésre büntetõt ítélt. A 11-est Illés a jobbra mozduló Milinte mellett a kapu bal oldalába lõtte (1-1).

86. perc: Illés gurított vissza a 16-oson belül Füzi elé, aki 14 m-rõl hatalmas gólt lõtt a bal felsõ sarokba (2-1).

Jegyzőkönyv
MTK Hungária-Videoton 2-1 (0-0)
Hungária körút, 2000 néző, vezette: Szarka Z. (Mező, Tompos)
MTK: Vlaszák - Komlósi, Kuttor, Smiljanic (Bükszegi, 60.), Szamosi - Madar (Balaskó, 73.), Golovic, Jezdimirovic, Füzi Á. - Ferenczi, Illés
Videoton: Milinte - Balassa, Tóth B., Vilotic - Kiskapusi, Németh T., Szalai Cs., Usvat (Szalai T., 73.) - Julinho - Földes (Csernijenko, 86.), Zombori
Gólszerzők: Illés (81., 11-esből), Füzi (86.), illetve Szalai Cs. (55.)
Sárga lap: Jezdimirovic (44.), illetve Zombori (34.), Kiskapusi (45.), Tóth B. (64.), Usvat (65.)
Kiállítva: Komlósi (72.), illetve Zombori (84.)