Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

A Dunaferr kétgólos előnyét herdálta el két perc alatt

2001.03.11. 18:34
Igazi rangadót láthatott az ötezer néző Dunaújvárosban. A hazaiak egy vitatható tizenegyesből szereztek vezetést, majd a 20. percben már kétgólos volt az előnyük. Az angyalföldiek ezt az előny a második játékrész elején két perc alatt egalizálták és kis szerencsével a győzelmet is megszerezhették volna.
Egervári edzõ pályára küldte a szlovák válogatott Penksat és a szerb Szindzsics is kezdõként lépett pályára. Viszont Éger, Orosz és Zavadszky ezúttal nem fért be a kezdő tizenegybe. Az angyalföldiek az Újpestet verő csapatukat küldték pályára. Jól kezdett a hazai csapat, húsz perc alatt kétgólos elõnyre tett szert. A Vasas ennek ellenére nem játszott alárendelt szerepet, a piros-kékek előtt is adódtak lehetőségek, de ezek kimaradtak.

A színvonal igazi rangadóhoz méltó volt, a játékosok néha egymást nem kímélve ,,tették oda" magukat. A második negyvenöt percben a Vasas kihasználta, hogy a hazaiak elkényelmesedtek, és úgy gondolták zsebükben a három pont. Tiber viszont nem úgy gondolta. Két perc alatt két gólt is szerzett a Vasas támadója. Az egyenlítés után a piros-kékek lendületben maradtak és ha egy kis szerencséjük van, akár a gyõzelmet is kicsikarhatták volna.

5. perc: Penksa indította a középen kilépõ Tökölit, aki egy jó átvétel után Kövesfalvi mellett akarta elvinni a labdát, Tököli elesett, Kövesfalvi megszerezte a labdát, Juhos 11-est ítélt. Tököli a jobbra mozduló kapus mellett a kapu bal oldalába helyezett (1-0).

20. perc: Tököli középrõl indította a jobb oldalon Molnárt, a hátvéd jó beadására Penksa érkezett, aki 6 méterrõl egybõl a kapuba továbbított (2-0).

52. perc: Kabát középen birkózott a hazai védõkkel, a Vasas támadójánal maradt a labda, Tiberhez tolta, aki egy igazítás után, 12 méterrõl a jobb sarokba lõtt (2-1).

54. perc: Szili szabadrúgása levágódott a sorfalról pontosan a kapu közelében egyedül álló Tiber elé, a vendégek támadója 5 méterrõl a kapuba helyezett (2-2).

Jegyzőkönyv
Dunaferr - Vasas DH 2-2 (2-0)
Dunaújváros, 5000 nézõ, V: Juhos
Dunaferr: Rabóczki - Molnár (Zavadszky, 73.), Salamon, Pomper, Kiss Gy. - Szindzsics (Bagoly, a szünetben), Ja:kl, Penksa (Lengyel, 76.), Rósa - Nicsenko, Tököli
Vasas: Kövesfalvi - Mónos, Juhár, Herczeg, Aranyos - Simek (Zabos, 76.), Zováth, Szili, Tóth N. (Sowunmi, 56.) - Kabát, Tiber (Komódi, 91.)
Gólszerzõk: Tököli (5. - 11-esbõl), Penksa (20.), illetve Tiber (52., 54.)
Sárgalap: Jakl (15.), Bagoly (60.), Kiss Gy. (91.), illetve Kövesfalvi (5.)