Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Döntetlenek fordulója az NB I B-ben

2001.03.12. 19:55
A másodosztály 6. fordulójában rendezett 11 mérkőzésből 7 összecsapáson megosztozkodtak a csapatok a pontokon. Győzelmet mindössze a BKV-nak, a Csepelnek, a Celldömölknek és a Siófoknak sikerült szereznie. A forduló rangadóját a Sport utcában rendezték, ahol meglepő könnyedséggel kerekedett felül a BKV Előre a Nyírségen.

Kikapott a Nyírség a Sport utcában

Keleti csoport, 6. forduló:
BKV Előre-Nyírség SFC 3-1 (3-0)
Gólszerzők: Horváth Cs. A 9., Fiipovics a 25., Szilveszter a 35., illetve Farkas V. (öngól) a 61. percben.
Csepel AT-Bőcsi KSC 1-0 (0-0)
Gólszerző: Lukács (11-esből) a 73. percben.
Kecskeméti FC-Szolnoki MÁV 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Kalina a 12., Barna Cs. az 57., illetve Németh Gy. A 36., Kotula a 40. percben.
Csongrádi FC-Fóti SE 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Farkas K. Az 56., illetve Lendvai (11-esből) a 24. percben.
Monor Ilzer SE-EFC Békéscsaba 0-0

A BVSC Zugló FC szabadnapos volt.

Az élcsoport:
1. BKV Előre (12 pont/5 mérkőzés),
2. Csepel (12/6),
3. BVSC (10/4),
4. Kecskemét (10/6),
5. Nyíregyháza (9/5).

A forduló rangadója a BKV Előre-Nyírség találkozó volt, hiszen mindkét csapat a tabella élmezőnyében szerepel. A hazaiak már a mérkőzés elején támadólag léptek fel, s ennek gyorsan meg is lett az eredménye: Horváth Csaba bombájával a 9. percben már vezettek. A Nyírség nem talált magára a folytatásban sem, s a rendkívül jó formában lévő közlekedésiek egymás után vezették támadásaikat. A 25. percben Vladan Filipovics fejelt a hálóba, majd tíz percre rá Szilveszter Ferenc is beköszönt. A háromgólos előny birtokában a BKV kissé visszavett a tempóból, így a második játékrészben a vendégek előtt is adódtak helyzetek, ám Farkas Viktor öngólja csak a szépítést jelentette.

A csoport pénteki mérkőzésén a Csepel csapott össze a Bőccsel. Az unalmas kilencven percet hozó összecsapást egy szabálytalanság döntötte el. A 73. percben Sivák szerelte rosszul Lukács Bálintot a 16-oson belül, a jogosan megítélt büntetőt pedig a sértett magabiztosan értékesítette.

Döntetlen Kecskeméten, Csongrádon és Monoron

A többi találkozón megosztozkodtak a csapatok a pontokon. Kecskeméten a Szolnok vendégeskedett, s fordulatos, izgalmas csatát láthatott a publikum. Nagy László tanítványai Kalina Tibor góljával a 12. percben szereztek vezetést, s a folytatásban is szép akciókat vezettek, ám a remekül védő Kiri minden alkalommal hárított. A félidő hajrájában meglepetésre előbb egyenlített, majd átvette a vezetést a szolnoki gárda. A 36. percben Németh Gyula, öt perccel később pedig Kotula László volt eredményes. A második játékrészben is a kecskemétiek támadtak többet, mégis csak az egyenlítésre futotta erejükből. Az 57. percben Barna Csaba góljával alakult ki a 2-2-es végeredmény.

A tabella utolsó helyén szerénykedő Csongrádnak létfontosságú volt a három pont begyűjtése a Fót ellen, s ennek a tudatában végigtámadták a mérkőzést, mégis csak egy pontot sikerült szerezniük. A 24. percben egy fóti ellentámadás után büntetőt harcoltak ki a vendégek, s a tizenegyest Lendvai Péter magabiztosan értékesítette. A hazaiaknak az 56. percben sikerült egalizálniuk, mikor Török átadását követően Farkas Krisztián jutatta a játékszert a hálóba. A Monor-Békéscsaba összecsapás gól nélküli döntetlent hozott. A győzelem megszerzésére elsősorban a vendégeknek volt esélyük, ám támadóik sorra hibáztak, így kénytelenek voltak megelégedni az egy ponttal.

Élre ugrott a Celldömölk

Nyugati-csoport, 6. forduló:
Pécsi MFC-Celldömölki VSE 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Márton a 65., illetve Zsivóczky a 43., Marius a 81. percben.
Siófok FC-Nagykanizsa FC 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Havrán az 55., és 60., illetve Lukács (11-esből) a 11. percben.
Pápai ELC-Hévíz FC 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Csordás T. A 72., Tresó a 45. percben.
Haladás FC-Rákóczi FC 0-0
Rákospalotai EAC-Százhalombatta 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Sz. Tóth a 60., Balogh (11-esből) a 93., illetve Károlyi R. A 30. és a 81. (utóbbit 11-esből) percben.
Dorog FC-IFC Marcali 2-2 (0-0)
Gólszerzők: Vígh Sz. A 70., Bodó (11-esből) a 92., illetve Kolarics az 53., Bozsó a 79. percben.
Az elmúlt héten idegenben parádézó Pécsnek ezúttal hazai pályán kellett megküzdenie a remek formában lévő Celldömölkkel. A játék képe alapján nem lett volna meglepő, ha a mecsekaljaiak ezúttal is gólzáporos diadalt aratnak, ám a rendkívül rossz helyzetkihasználásnak köszönhetően nem hogy fölényes győzelem nem lett belőle, még a döntetlent sem sikerült kiharcolnia a hazaiaknak. A 43. percben Zsivóczky Gyula révén a Pintér Attila vezette celldömölkiek jutottak előnyhöz, amit még Márton Gábor a 65. percben ki tudott egyenlíteni. A 81. percben azonban Marius Marian is beköszönt a vendégek részéről, eldöntve ezzel a három pont sorsát. Győzelmükkel a kisváros csapata a Nyugati-csoport élére ugrott.

Hátrányból fordítva sikerült otthon tartania a győzelmet a Siófoknak a Nagykanizsa ellen. A vendégek Lukács büntetőjével már a 11. percben vezetéshez jutottak, ám a sorozatos siófoki rohamokat csak az első negyvenöt percben tudták kivédekezni. Az 55. minutumban Havrán József talált be, majd öt percre rá duplázott, s miután a hátralévő időben már nem esett újabb gól, megérdemelten nyert a Balaton-parti együttes.

Nem tudott csodát tenni Pápán a Mágus

Nagy várakozás előzte meg a Verebes József által irányított Pápa hazai bemutatkozását. A Mágusnak ezúttal nem sikerült csodát tenni, hiszen a csaknem háromezer érdeklődő előtt megrendezett találkozón csak 1-1-es döntetlent ért el csapata a Hévíz ellen. A januári terembajnokság meglepetéscsapata a 45. percben Tresó József góljával szerzett vezetést, a hátrányt a hazaiak részéről Csordás Tamás a 72. percben egyenlítette ki.

A Keleti-csoporthoz hasonlóan nyugaton is az iksz volt a sláger a hétvégi fordulóban. A Haladás-Kaposvár derbin egyik fél sem tudta a másik kapuját bevenni, így itt gólnélküli döntetlen született. Rákospalotán és Dorogon a hosszabbítás perceiben csikarták ki az egy pontot a hazai csapatok a Százhalombattával és a Marcalival szemben. A REAC Balogh tizenegyesével, míg a Dorog Bodó büntetőjével mentette 2-2-re a mérkőzést.