Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Miklós
1 °C
4 °C

Az olasz futball becsületéért küzd a Milan

2001.03.12. 19:46
Még négy hely kiadó a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, és valamennyi kérdés eldől kedden és szerdán. A Valencia, a Galatasaray, a Leeds és a címvédő Real Madrid már biztosította helyét. Az a nagy kérdés, hogy a tavalyihoz hasonlóan megint három spanyol gárda jut-e a legjobb nyolc közé, és emellett az is, hogy lesz-e egyáltalán olasz együttes az elitben. Előfordulhat az is, hogy három spanyol, és három angol küzd majd tovább - most már egyenes kiesésben.

A csoport, kedd

A forduló párosítása:
Manchester United-Sturm Graz
FC Valencia-Panathinaikosz

A csoport állása:
1. FC Valencia 9 pont
2. Manchester United 9
3. Sturm Graz 6
4. Panathinaikosz 2

Ebből a négyesből a tavalyi döntős Valencia már továbbjutott, erre minden esélye megvan a két évvel ezelőtti győztes Manchester Unitednek is. Nekik a Graz ellen már a döntetlen is elég a biztos továbbjutáshoz. Mivel a Sturm idegenben meglehetősen szerény eredményeket tud felmutatni - mégha legutóbb a Panathinaikosz ellen nyertek is -, nagyobb összeget nem fizet, ha a fogadó az angolok nyolcba jutására tesz.

B csoport, kedd

A forduló párpsítása:
AC Milan-Deportivo La Coruna
Paris SG-Galatasaray

A csoport állása:
1. Galatasaray 10 pont
2. Deportivo La Coruna 9 pont
3. AC Milan 6 pont
4. Paris SG 2 pont

Ebben a csoportban kiélezett csatára van kilátás. A Milan ugyanis nem csak önmagáért, illetve a már többször meneszteni kívánt Zaccheroni mesterért küzd, hanem az egész olasz futball becsületéért. Pár éve még az olasz klubcsapatok uralták az európai kupákat, előfordult, hogy mind a hármat - akkor még létezett a KEK - megnyerték, mostanság kizárólag a Milan maradt egyedül hírmondónak; a többiek egytől egyig kiestek. Mivel a Milan nyert a Deportivo otthonában, így a spanyoloknak semmiképpen sem szabad kikapniuk, mert az egyben a kiesést is jelenti számukra. A ,,Depor" az utóbbi hetekben remek formába lendült: nyert például Barcelonában, döntetlen játszott az ugyancsak kitűnő formában lévő Reallal, a legutóbbi játéknapon 0-3-ról fordított, és végül az uruguayi Pandiani vezérletével megadásra késztették a Paris St. Germaint is. A Galatasaray nagy meglepetésre már páholyból figyeli az eseményeket, jóllehet az előző körben igencsak meg kellett szenvednie a továbbjutásért. Lucescu együttese igazolta, hogy korántsem volt véletlen tavalyi UEFA Kupa győzelme.

C csoport, szerda

A forduló párosítása:
Bayern München-Arsenal
Szpartak Moszkva-Olympique Lyon

A csoport állása:
1. Bayern München 10 pont
2. Arsenal 8 pont
3. Olympique Lyon 7 pont
4. Szpartak Moszkva 3 pont

Ebben a négyesben várható a legnagyobb küzdelem. Az Olympique Lyon futballistái ugyan némileg döcögősen kezdték a csoportmeccseket, a múlt héten igencsak belelendültek, hiszen három góllal verték a Bayernt. Azt a Bayern Münchent, amelyik már talán kissé kényelemesebb tempóra váltott, és nem igazán akart mindenáron nyerni, vagy legalább pontot szerezni Lyonban. Kisebb szópárbaj is alakult ki a csapat vezére, Stefan Effenberg és a Császár, Franz Beckenbauer között. A belvillongásoknak azonban hamarosan véget kell vetni, ha nem akarnak ,,kicsúszni" a legjobbak közül. A Bayernnek a biztos továbbjutáshoz minimum döntetlent kell játszania az Arsenallal. Ha az angolok nyernek, a két évvel ezelőtti döntőssel megeshet, hogy a nyolcba sem kerül. A franciák, miután kihasználták a múlt héten a kínálkozó esélyt a németek ellen, ha Moszkvában, a Szpartak ellen nyerni tudnak, akkor a másik meccs eredményétől függetlenül továbbjutnak. Elber vezetésével a Bayern megmutatta, hogy lehet nyerni a metsző moszkvai hidegben is. A példa adott.

D csoport, szerda

A forduló párosítása:
Anderlecht-Real Madrid
Leeds United-Lazio

A csoport állása:
1. Real Madrid 13 pont
2. Leeds United 9 pont
3. Lazio 4 pont
4. Anderlecht 3 pont

Ebben a kvartettben már minden eldőlt, csupán a pénzszerzés a tét a csapatoknak. Plusz a kezdet kezdetén a végső győzelemre is esélyesnek tartott Laziót alighanem a szép búcsú vezérli, a Leeds ellen azonban nem lesz könnyű dolga.