György
14 °C
24 °C

Továbbjutott az Bayern München és az Arsenal

2001.03.14. 21:36
Hazai győzelmével biztosította továbbjutását a Bayern München a labdarúgók Bajnokok Ligájának második körében. A bajorok Elber góljával verték az Arsenalt, így csoportelsőként léptek tovább a C csoportból. Nem sikerült győznie Moszkvában a Lyonnak, így második helyen a müncheni veresége ellenére az Arsenal került a legjobb nyolc közé.

Csoportelső a Bayern München

Jegyzőkönyv:
Bayern München - Arsenal 1-0 (1-0)
Bayern München: Kahn,- Kuffour, Andesson, Linke, Lizarazu,- Jeremies, Scholl, Fink,- Jancker, Elber (Tarnat), Szalihamidzics
Arsenal: Seaman- Dixon, Grimandi, Adams, Cole,- Pires ( Silvinho), Viera, Ljunberg, Lauren,- Kanu (Wiltord), Henry (Parlour)
Gólszerző: Elber a10.percben
Alaposan meglepte ellenfelét a Bayern München a Bajnokok Ligájának záró fordulójában. Az Arsenal játékosai lélekben még az öltözőben voltak, amikor az eredményjelző már hazai előnyt mutatott. A tizedik percben Lizarazu kapott remek labdát a szélen, mintaszerű beadását a jókor érkező brazil vendégmunkás, Elber fejelte be a bal sarokba. Öt perc múlva kísértetiesen megismétlődött a jelenet, szintén a francia hátvéd lőtte be a játékszert középre, de ezúttal Adams menteni tudott. A Bayern továbbra is fölényben volt, az első érdemleges angol akcióra félórát kellett várni. Ekkor Kanu indításával Henry lépett ki a védők közül, és precízen kilőtte felső sarkot, de a svéd játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot (1-0).

A második játékrészt Henry kellemetlenül pattogós lövését hárította Kahn, a túloldalon Mehmet Scholl csapta be Grimandit, de beadását a büntetőponton álló Jancker elvétette, majd a második hullámban érkező Jermies durrantott csúnyán mellé. Egy óra elteltével cseréltek a londoniak, Kanu és Ljunberg helyett Wiltord és Parlour lépett pályára. Negyedóra múlva újabb változtatás mellett döntött Wenger mester, Pires helyére Silvinhot hozta be. Öt perccel a vége előtt Scholl szabadrúgását spárgázta szögletre Seaman, míg két perc múltán Jancker találta el rosszul a labdát nagy helyzetben. Győzelmével csoportelső lett a Bayern, és mivel a Lyon nem tudott nyerni Moszkvában, így az Arsenal is bejutott a legjobb nyolc közé (1-0).

Döntetlennel esett ki a Lyon

Jegyzőkönyv:
SzpartakMoszkva- Lyon 1-1 (1-0)
Szpartak Moszkva: Filimonov- Kovtun, Baranov, Choisse, Bulatov_- Tyitov, Mitrevszkij, Parfjonov (Bezrodnyij), Marcao- Kalicsinyenko, Robson
Lyon: Coupet- Chapelet, Müller, Edmilson, Cacapa,- Delmotte, Violeau (Brechet), Dhorasso, - Marlet, S. Anderson, Govou
Gólszerző: Parfjonov 4 (tizenegyesből), ill, Anderson 65, (tizenegyesből)
A francia Lyon három ponttért érkezett Moszkvába mivel számukra csupán a győzelem jelenthette a továbbjutást. A meccs nem úgy indult, hogy a franciák elérhetik céljukat, hiszen Parfjonov tizenegyesből már a negyedik percben bevette Coupet kapuját. Az orosz hátvéd az Edmilson Bulatov elleni szabálytalansága után megítélt büntetőt magabiztosan lőtte a felső sarokba. A félidő hátralévő részében az oroszok tartották egygólos előnyüket (1-0).

A második negyvenöt percben erősítette a vendégcsapat játékosai, Laigle és Edmilson lövésével jelezték: még nem mondtak le a továbbjutásról. Az ötvenegyedik percben lecserélték a meccs eddigi egyetlen gólszerzőjét, Parfjonovot, helyére Bezrodnyij állt be. A franciák próbálkozásai a hatvanötödik percben meghozták a várva várt eredményt, a brazil Andeson tört be a büntetőterületen belülre, ahol csak szabálytalanság árán tudták szerelni. A megítélt büntetőt a sértett magabiztosan értékesítette. A Lyon minden egy lapra feltéve rohamozozt, de gólt már nem sikerült rúgniuk. A legnagyobb helyzetet a Bayernnek két gólt vágó Govou hagyta ki, amikor egy perccel a vége előtt jó helyzetből fölé emelt. A döntetlennel kiesett a Lyon, míg a Szpartak már az előző fordulóban elbúcsúzott a további küzdelmektől (1-1).

A "C"csoport végeredménye
1, Bayern München 13 pont
2, Arsenal 8 pont
3, Lyon 8 pont
4, Szpartak Moszkva 4 pont
Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény döntött. Továbbjutott a Bayern München, és az Arsenal.