Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Megérdemelt hazai siker Győrött

2001.03.16. 21:54
A Rába-parti gárdában nem léphetett pályára az MTK -tól szerződtetett Kenesei Krisztián. A bajnokságban eleddig 12 gólos csatárt ezúttal Balla helyettesítette. Az első percekben a hazaiak veszélyeztettek, de komoly eredmény nélkül. Az első félidő egy kifejezetten unalmas, gyenge színvonalú mérkőzést hozott.
Szerencsére a második félidő elején gólt szerzett a Győr. Egy szabadrúgás után, Szanyó legurítását Stark 22 méterről nagy erővel lőtte a kapu jobb oldalába. Ezután viszont egy kifejezetten jó mérkőzés kerekedett, hála annak, hogy a vendégek kitámadtak a hazaiak pedig kedvükre kontrázhattak. Az MTK próbálkozásai viszont erőtlenek voltak. Az elmúlt tíz év legjobbjának választott Illésnek is volt 1(!) helyzete a kilencven perc alatt...

A hazaiak viszont az utolsó negyedórában több hatalmas gólhelyzetet is elpuskáztak (Vayer egymaga hármat), de a fővárosi kék-fehérek nem tudtak egyenlíteni. A végig jobban játszó Győr megérdemelten jutott a három ponthoz.

9. p.: Balla ugrott ki egy átadással, és jobbról, négy méterről, éles szögből a hosszú sarok mellé lőtt.

38. p.: Erős tekert el egy szabadrúgást 20 méterről a sorfal mellett, a labda centikkel süvített el a bal kapufa mellett.

40. p.: Baumgartner ugrott ki, elpöckölte a labdát a kifutó Vlaszák mellett, de az alig vánszorgó labdát beérték a vendégvédők.

43. p.: Illés cselezett a 16-oson belül, tisztára játszotta magát és 7 méterről Poszába lőtt.

47. p.: Starknak gurítottak le egy szabadrúgást, aki 30 méterről, nagy erővel a kapu jobb oldalába bombázott, 1-0.

50. p.: Stark lépett ki tisztán, 16 méterről a jobb sarkot vette célba, Vlaszák odaért.

62. p.: Vayer lépett meg a félpályától, ám Vlaszák a térfél közepéig kifutott és tisztázott.

63. p.: Erős újabb remek szabadrúgása kerülte el a kaput.

77. p.: Vayer lépett meg a baloldalon, majd 10 méterre a kaputól egy lövőcsel után a felső lécet találta el.

78. p.: Újabb győri sansz: Baumgartner egy remek csellel átvágta védőjét, és 12 méterről jobbal a jobb kapufa mellé lőtt.

81. p.: Bükszegi lövését csak másodszorra fogta meg Posza.

86. p.: Vayer megint tisztára játszotta magát és nagy helyzetben Vlaszákba lőtt.

89. p.: Győri parádé a végén, Vayer balról tüzelt, Vlaszák fölé öklözte. A szögletből Szanyó fejelt, a vendég kapus megint védett.

Jegyzőkönyv
Győr: Posza - Bognár (Mracskó, 65.), Stark, Győri, Vasas - Böjte (Kiser, 89.), Baumgartner, Farkas B., Szanyó - Balla (Nagy L., 61.), Vayer
MTK: Vlaszák - Schindler (Kincses, 75.), Kuttor, Szmiljanics, Szamosi - Madar, Erős (Balaskó, 63.), Golovics, Füzi Á. - Illés - Ferenczi (Bükszegi, 25.)
Sárgalap: Farkas (4.), Stark (26.), Smiljanic (58.)
Gólszerző: Stark (47.)