Ágnes
-1 °C
2 °C

Tovább tart a Lombard vesszőfutása

2001.03.17. 18:03
Az alapszakaszban nem lehetett megállítani a Lombardot. Úgy tűnik a rájátszásban sem. És mégis mekkora különbség! Amíg az őszi szezonban sorra nyerte meccseit a tatabányai legénység, addig a tavaszi szezonban még pontot sem szereztek! Nem úgy a Zalaegerszeg, amely a múlt heti Kispest elleni siker után, ezúttal idegenben is magabiztosan játszva győzött.
Kiprich József csapatát a rájátszás megkezdésekor többen a bajnoki cím egyik várományosának tekintették, az alapszakaszban nyújtott teljesítménye alapján. Azóta viszont mintha átok ülne a tatabányaiakon. Lassan a kiesés elkerüléséért kell harcolniuk. Bíró Péter klubelnök a forduló előtt büntetéseket helyezett kilátásba, amennyiben nem az elvárásoknak megfelelően szerepel. És az elvárás, valószínűleg nem egy sima hazai vereség a Zalaegerszegtől, kifejezetten gyenge játékkal.

Attól a Zalaegerszegtől, amely a téli igazolások után szép lassan elkezdett felfelé araszolni a tabellán. A vendégek végig magabiztosan, gólratörően játszottak. Ennek eredményeként már az első félidőben megszerezték a vezetést, aminek arányát a szünet után megduplázták. Az utolsó negyedórában a hazaiak büntetőből egyenlítettek, de az utolsó pillanatokban Egressy révén bebiztosította a győzelmet a ZTE.

23. perc: Egressy robogott el a bal oldalon, de 17 m-ről a jobb kapufa tövét találta telibe.

35. perc: Egressy sarokkal veszélyeztetett, Gelei bravúrral védett, de a kipattanó labdát Nagy L. 8 m-ről a bal felső sarokba lőtte (0-1).

45. perc: Goncalves baloldali szöglete után Vámosi 12 m-es lövését Telek a gólvonalról vágta ki.

50. perc: Babati futott el a jobb oldalon, pontos beadását Waltner 6 m-ről fejelte a kapu jobb oldalába (0-2).

75. perc: Filó a 16-oson belül ellökte Süvegest, a megítélt büntetőt Goncalves értékesítette (1-2).

92. perc: Egy előrevágott labdára Egressy rajtolt, Gelei fölöslegesen futott ki a kapujából, s a csatár 25 m-ről az árván maradt kapuba ívelt (1-3).

Jegyzőkönyv
Lombard FC Tatabánya - Zalahús-ZTE 1-3 (0-1)
Lombard FC: Gelei - Süveges, Cseri, Nagy II, Obradovic (Jeremejev, 58.) - Molnár B., Vámosi (Bajkusa, 53.), Goncalves, Árki - Vincze I., Nagy I (Pekovic, 80.)
Zalahús-ZTE: Turi - Babati, Telek, Udvari, Filó - Bonchis (Csóka, 86.), Nagy L. (Dobrjanszkij, 65.), Balog, Róth - Waltner (Sabo, 82.), Egressy
Sárga lap: Süveges (29.), Nagy II (38., 82.), illetve Róth (39.), Bonchis (74.)
Kiállítva: Nagy II (82.)
Gólszerzők: Goncalves (75., 11-esből), illetve Nagy L. (35.), Waltner (50.), Egressy (92.)