Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jászapáti Petra
kedd 11:00
Jászapáti Petra
Rövidpályás gyorskorcsolya

Bombaformában a 'Lautern

2001.03.18. 19:38
Hiába gyôzött Dortmundban a Leverkusen, a gyógyszergyáriak nem tudtak közelebb férkôzni a Bayernhez, ugyanis a piros-kékek simán megnyerték a müncheni rangadót az 1860 ellen.
Giovane Elber a Bayern gólszerzője
Hatvankilencezer nézô ôrjöngött szombat éjjel a müncheni Olimpiai stadionban, ahol a város "proli" gárdája és az "elit", az Oroszlánok, az 1860 csapott össze. Ottmar Hitzfeld gárdája az elsô félidôben nem tudta feltörni a "hazaiak" védelmét, ám a brazil Giovane Elber remek megmozdulásának köszönhetôen a második félidôben elején vezetést szerzett a Bayern. A 68. percben sorsdöntô cserére szánta el magát Hitzfeld mester, ugyanis Mehmet Scholl helyére beküldte Paolo Segiót. A Rómából igazolt '94-es világbajnok meg is hálálta a bizalmat, mivel tizenkét perccel pályára lépése után bevette a világoskékek kapuját, végleg eldöntve a három pont sorsát. A Bayern ezzel továbbra is vezet a Bundesligában, míg városi riválisa a középmezôny alján tanyázik.

Premiership, 30. forduló
Vasárnapi mérkôzések
Liverpool-Derby County 1-1
Aston Villa-Arsenal
Az élcsoport állása: 1. Man. Utd 70 pont, 2. Arsenal 53, 3. Ipswich 49, 4. Sunderland 48, 5. Leeds 47
Vasárnapra két mérkôzés maradt a 26. fordulóból. Brémában a csütörtökön a holland PSV másodszori legyôzésével az UEFA elôdöntôjébe jutott Kaiserslautern vendégszerepelt. A fennállásuk során idén elôször a legjobb négybe jutott Vörös Ördögök a Balti-tenger partján is jól kezdtek: a szezon elején a cseh Sparta Prahából igazolt Vratislav Lokvenc a 11. percben Jeff Strasser passzát vágta a válogatott kerettag Frank Rost kapujába. Alig tucatnyi perc múlva egyenlíthetett volna a Werder, ám a brazil Ailton gyengén, a kapu közepébe lôtt büntetôjét Georg Koch könnyedén hárította. Másodszor sem hibázott viszont Lokvenc, aki a 40. percben ismét csak a luxemburgi Strasser beadását váltotta gólra. Az 58. percben szépített a Bréma, a másodpercekkel korábban csreként beállt horvát Ivica Banovic mesteri labdát adott Andy Herzognak, az osztrák becsapta Baslert és a hálóba lôtt. Az utolsó húsz percben mindent egy lapra feltéve támadtak a hazaiak, ám újabb gólokat a 'Lautern lôhetett volna, ám a kinyiló északi-védelemnek ekkor már szerencséje volt. Gyôzelmükkel a Ruhr-vidékiek felkapaszkodtak a dobogó alsó fokára.

Bundesliga, 26. forduló
Szombat esti mérkôzés
1860 München-Bayern München 0-2
Vasárnapi mérkôzések
Werder Bremen-1. FC Kaiserslautern
SpVgg Unterhaching-VfB Stuttgart
Az élcsoport állása: 1. Bayern 49 pont, 2. Leverkusen 46, 3. K'lautern 46, 4. Dortmund 45, 5. Schalke 43, 6. Hertha 43
A kiesés ellen küzdô VfB Stuttgart München külsô kerületébe, az Unterhachinghoz látogatott. Felix Magath kezdôcsapatában ezúttal sem kapott helyet Lisztes Krisztián - a magyar válogatott középpályása a Ragnick-magath edzôcsere óta nem kapott lehetôséget a sváboknál -, sôt, a 77. percben, a harmadik stuttgarti csere után az is kiderült, hogy az egykori Fradi-kedvenc a 'Haching ellen sem gyarapítja Bundesliga-meccseinek számát. A mérkôzésen aztán ismét kiderült, hogy nem biztos, hogy Lisztes a VfB kerékkötôje, ugyanis hiába támadott szinte végig a Stuttgart (a kapura lövések aránya 11-24 volt a vendégek javára) a gól nélküli döntetlennel nem jutott elôréb a gárda. Igaz a hazaiak sem.

Michael Owen kiegyenlített
Angliában is két mérkôzés jutott a hét utolsó napjára. A hétközi UEFA-negyeddöntôben a Portón simán túljutó Liverpool a Derbyt látta vendégül az Anfield Roadon. Gerard Houlier, a Pool mestere több játékosának is pihenônapot engedélyezett, hiszen a portugálok elleni továbbjutásban döntô érdemeket stzerzô Robbie Fowler, Danny Murphy és Steven Gerrard csak a kispadon kapott helyet ezúttal, kezdett viszont a horvát Igor Biscan és a finn Jari Litmanen. A Vörös Ördögöknek nem tett jót a szerkezet átalakítás, legalábbis erre utal, hogy a jamaicai Deon Burton góljával már a tizedik percben vezetést szereztek a Kosok. A midlandiek az 52. percig reménykedhettek a csodával felérô gyôzelemben, ekkor azonban jött Michael Owen, és kiegyenlített. A hátralévô idôben a Mersey parti egylet mindent megpróbált, hogy otthon tartsa a három pontot, ám a Derby kicsikarta az ikszet. Jóval kevesebb izgalmat hozott az Arsenal birminghami fellépése, az Ágyúsok gól nélküli döntetlent értek el az Aston Villa ellenében, s ezzel megerôsítették második helyüket a tabellán.