Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Továbbra is menetel a BKV és a Celldömölk

2001.03.19. 20:56
Az NB I B hetedik fordulójában magabiztos győzelmével megerősítette vezető pozícióját a BKV Előre és a Celldömölk. A közlekedésiek Békéscsabán diadalmaskodtak, míg nyugaton a kisváros csapata Dorog legjobbjait fektette két vállra. A forduló meglepetése, hogy az eddig jó formában lévő Csepel súlyos vereségbe szaladt bele az eddig nyeretlen Szolnok otthonában, míg a Siófok 0-2-ről fordítva tudott nyerni.
Megállíthatatlan a BKV Előre

Az NB I B Keleti-csoportjának hetedik fordulójában újabb győzelmet aratott a BKV Előre. A közlekedésiek ezúttal Békéscsabán diadalmaskodtak, s ezzel sorozatban ötödik mérkőzésüket nyerték meg. A fővárosiak a mérkőzés elejétől kezdve irányítottak, ám a hősiesen küzdő csabaiak védelmét nem tudták feltörni az első negyvenöt percben. A szünet után tíz percet kellett várni az első találatra, mely Megyesi László nevéhez fűződött. A lefújás előtt Szilveszter Ferenc is betalált, bebiztosítva ezzel a vendég győzelmet.

A tabella második fokán álló Csepel az eddig nyeretlen Szolnok otthonába látogatott, s meglepetésre kiütéses vereséget szenvedett. Csábi József tanítványai remek napot fogtak ki, s kíméletlenül kihasználták ellenfelük hibáit. A 23. percben Rajnay Attila peches öngóljával szereztek vezetést a hazaiak, majd a szünet előtt Bány Tamás és Kotula László juttatta megnyugtató előnyhöz a Tisza-partiakat. A 61. percben Lukács Bálint tizenegyesével ugyan szépített a vendég gárda, ám az felzárkózásra esélye sem volt. Fedor Ottó egy fejes, Szoboszlai Imre egy büntető, Bábik Tibor pedig egy bombalövés után iratkozott fel a gólszerzők listájára, kialakítva ezzel a 6-1-es végeredményt. Az összecsapás krónikájához hozzátartozik, hogy Felföldi Csaba sérülése miatt az utolsó húsz percet tíz emberrel játszotta végig a Csepel, Märtz János edző ugyanis ekkor már kihasználta mindhárom cserelehetőségét.

Döntetlen a Szőnyi úti rangadón

A forduló rangadóját a Szőnyi úton rendezték, ahol a harmadik helyezett BVSC fogadta a negyedik Kecskemétet. Álmosan kezdtek a csapatok, az első fél óra unalmas játékot hozott. A 36. percben tizenegyeshez jutott a vasutas alakulat, ám Véber György büntetőjét hárította Czigoth. A kihagyott lehetőség nem roppantotta össze a BVSC-t, s néhány percre rá Borgulya Istvánnak már sikerült megrezegtetnie a hálót. A második játékrész elején egyenlített a Kecskemét: Kalina két csel után vette be ifjabb Bicskei Bertalan kapuját. Nem örülhettek azonban sokáig Nagy László tanítványai, Hoffmann Richárd ugyanis a 60. percben újra a hazaiakat juttatta előnyhöz. Sokáig úgy nézett ki, hogy otthon marad a három pont, ám néhány perccel a lefújás előtt Kalina beadása után Barna Csaba újra egalizálta az állást, így megosztozkodtak a csapatok a pontokon.

A csoport élén a BKV Előre áll 6 meccsen szerzett 15 pontjával, második - kiütéses veresége ellenére - a Csepel, mely eddig hétszer lépett pályára, 12 ponttal. A dobogó harmadik fokán a szintén fővárosi, ám eddig csak öt mérkőzésen szerepelt BVSC áll 11 ponttal.

Keleti-csoport
Békéscsaba-BKV Előre 0-2 (0-0)
Szolnoki MÁV-Csepel AT 6-1 (3-0)
BVSC Zugló-Kecskeméti FC 2-2 (1-0)
Bőcsi KSC-Csongrád LC 2-1 (0-0)
Fóti SE-Monor Ilzer 2-1 (0-1)
A Nyírség Spartacus szabadnapos volt.

Továbbra is menetel a Celldömölk

A két éve még az NB III-ban szereplő Celldömölki VSE továbbra is remek formában van, s egyetlen veretlenként vezeti az NB I B Nyugati-csoportját. A kisváros csapata ezúttal Dorog legjobbjait fektette két vállra a román Marian Marius vezetésével. Az idegenlégiós előbb a 11. percben továbbított egy labdát a kapuba, majd a 26. minutumban egy szabadrúgás után fejelt a hálóba. A biztos vezetés tudatában visszavettek a tempóból a celldömölkiek, ám győzelmük egy percig sem került veszélybe.

A csoport rangadóján a Hévíz fogadta az elmúlt hetekben bukdácsoló Haladást. A szombathelyiek heves rohamokkal indították a mérkőzést, melynek eredményeként gyorsan vezetéshez is jutottak. Egy beívelt labdát a kimozduló kapus felett Leandro fejelt a kapu közepébe. A továbbiakban is a vendégek irányítottak, a fürdővárosiak alig-alig tudtak kialakítani komolyabb helyzetet. A második negyvenöt percben némiképp változott a játék képe, a hazaiak előtt több egyenlítési lehetőség is adódott, ám ezek sorra kimaradtak, így maradt a vendég győzelem.

Izgalmas, fordulatos kilencven percet hozott a Százhalombatta-Siófok összecsapás. A tabella második felében tanyázó házigazdák számára nem is kezdődhetett volna jobban az összecsapás, hiszen egy szögletet követőn Károlyi Róbert már a 8. percben beköszönt. Negyedóra elteltével pedig már duplájára nőtt az előny, miután Szabó Zoltán is megadásra késztette a siófoki védelmet. A Balaton-partiak azonban nem roppantak össze a gyorsan kapott két góltól, s egy vitatható tizenegyest értékesítve a 27. percben szépített. A fordulást követően mindent egy lapra feltéve rohamozott a vendégcsapat, s ennek eredményeként Tóth Csaba a szépítés után az egyenlítést is kicsikarta. A 60. percben Duli Zsolt fejese már a siófoki előnyt jelentette, ami mint később kiderült, a három pont begyűjtéséhez is elég volt.

Nyugaton rendkívül szoros az élmezőny. A tabellát a Celldömölk vezeti 17 megszerzett ponttal, egy ponttal megelőzve a Haladást, akitől szintén egy ponttal van lemaradva a harmadik helyezett Siófok. Az utolsó helyen a hétvégén megszerzett első győzelme ellenére a Marcali áll, ám már csak egy ponttal van lemaradva a Verebes József által dirigált Pápától.

Nyugati-csoport
Celldömölk-Dorogi FC 2-0 (2-0)
Hévíz-Haladás FC 0-1 (0-1)
Százhalombatta-Siófok FC 2-3 (2-1)
Kaposvár-Rákospalotai EAC 3-1 (3-0)
Nagykanizsa-Pécsi MFC 2-0 (1-0)
IFC Marcali-Pápai ELC 2-0 (2-0)