Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-5 °C
1 °C

Kapust keres a Manchester United

2001.03.20. 21:52
A Leicester elleni bajnoki mérkőzés előtt megsérült a Manchester United kapusa, Fabien Barthez. A francia hálóőr sérülése súlyosabb a vártnál, ezért legalább két hétig nem állhat csapata rendelkezésére. Mivel a tartalékkapus Raimond van der Gouw még nem épült fel térdműtétjéből, a harmadik portást, Nicky Culkint pedig kölcsönadták a Bristolnak, így csak egy kapusa maradta csapatnak, a tizenkilenc éves Paul Rachubka. Ezért Sir Alex Ferguson időlegesen új kapust kíván szerződtetni, míg Barhez felépül. A menedzser jelöltjei: Bodo Illgner, Lionel Charbonnier, és Ian Walker.
Bajban a Manchester United, ugyanis elfogytak a kapusaik. A nehézségek még a Premier Liga legutóbbi fordulójában kezdődtek, amikor a Leicester elleni hazai találkozó bemelegítésénél a gárda kapusa, Fabien Barthez megsérült. A világ- és Európa-bajnok portás helyére egy ifjú tehetség, Paul Rachubka ugrott be. A kényszerű csere nem okozott nagy problémát, mivel a M.U. végig támadta a meccset, és hajrában szerzett két találattal meg is nyerte a derbit. A tinédzser hálóőr képességeit nem tették próbára túlságosan a vendégcsapat csatárai, mivel jobbára csak a védekezéssel törődtek. Ezt a találkozót tehát még átvészelte a Manchester, de a következő két mérkőzésre már meg kell találniuk Barhez igazi helyettesét. Március harmincegyedikén ugyanis Liverpoolba látogatnak, majd április harmadikán létfontosságú összecsapást vívnak a Bajnokok Ligájában a Bayern Münchennel.

Fabien Barthez
A vártnál súlyosabb a sérülése
Elfogytak a kapusok

A gondokat fokozza, hogy a frissen megsérült Barthez mögött a tartalékkapus, a holland Raimond van der Gouw még nem épült fel térdműtétjéből. Az egyesület harmadik számú portását, Nicky Culkint pedig kölcsönadták a Bristol City együttesének, így ő sem szerepelhet a piros-fehér-fekete alakultban. Így kaphatott lehetőséget a Paul Rachubka, akit talán még a gárda fanatikusai sem ismernek. A tizenkilenc éves kapus az Egyesült Államokban, Kaliforniában látta meg a napvilágot, és a Premier ligában újoncként mutatkozott be az idén.

Három jelölt

Miután Barthez sérülése súlyosabb a vártnál, Sir Alex Ferguson a Manchester United menedzsere riadót fújt, és kiadta az ukázt: azonnal új kapus után kell nézni! Rachubka ugyan szép jövő előtt áll, de soron következő jelentős feladatok megoldására még nem alkalmas. Ferguson három jelöltet választott ki: a Real Madrid egykori német válogatottját, Bodo Illgnert, a skót Rangers francia légiósát, Lionel Charbonnier-t, és az angol Tottenham kapusát, Ian Walkert. A Bajnokok Ligájába azonban új játékost már nem lehet nevezni, ezért egy estleges szerződtetéshez külön UEFA engedély szükséges.

Barhez kiválása nem csak klubját, hanem a válogatottat is érzékenyen érinteti. Roger Lemeirre szövetségi kapitány nem számíthat a nemzeti tizenegy erősségére a Japán és a Spanyolország elleni barátságos összecsapásokon. A mérkőzésekre a PSG portását, Lionel Letizit hívta meg a kapitány.  • Vennék
  • Hírek