Gerzson
-3 °C
2 °C
Tóth Ivett
péntek 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Debrecenben újra négy gólt kapott az UTE

2001.03.28. 21:50
A legjobb négy közé jutás volt a tét, a labdarúgó Magyar Kupa mai mérkőzésein. Ez a BKV-nak, a Lombardnak, a Videotonnak és a Debrecen csapatának sikerült. A BKV viszonylag simán, míg a Lombard az utolsó percekben lőtt góllal ütötte el a továbblépéstől a Szolnokot, illetve az MTK-t. A Videoton folytatva remek sorozatát, a Fáy utcában is győzelmet aratott a Vasas felett. Debrecenben pedig ragyogó mérkőzésen gyűrte le az Újpestet.
A szerencsésebb csapat ment tovább

A bajnokságban gyengélkedő, de már új edzővel (Ebedli Ferenc) büszkélkedő Lombard az MTK gárdáját fogadta. Mindkét gárda óvatosan kezdett, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben, a 13. percben Illés hagyta ki a kihagyhatatlant. A legnagyobb izgalmat az váltotta ki, hogy a 40. percben Goncalves elesett a 16-oson belül, ám a játékvezető nem ítélt 11-est. A félidő utolsó minutumaiban, Nagy I. Sándor fejesénél már Vlaszák is verve volt, de helyette a felsőléc mentett.
A második játékrészben nagyobb fokozatra kapcsoltak a csapatok, és a kapuk is többet forogtak veszélyben, ám a legnagyobb helyzeteket is elpuskázták a játékosok. Amikor már mindenki a hosszabbítást várta, egy pillanatra kihagyott a fővárosiak védelme. Így történhetett meg, hogy Schafranek kétszer is lövéssel próbálkozhatott, és míg első lövése levágódott, a visszapattanó utat talált a rövid sarokba. Ez a jól eltalált lövés Ebedli Ferencnek egy sikeres bemutatkozást, csapatának pedig a továbbjutást jelentette. Az MTK-sok hiába birtokolták többet a labdát, a kapu előtt elfogyott Illésék tudománya.

Lombard FC-MTK Hungária 1-0 (0-0)
Tatabánya, 5000 néző. Vezette: Kiss B.
Lombard FC: Gelei - Hornyák, Cseri, Obradovics - Molnár, Árki, Vámosi, Schafranek - Goncalves - Bajkusa (Kiss B., 58.), Nagy I. S. (Vignijevics
MTK: Vlaszák - Komlósi, Kuttor, Szmiljanics, Szamosi - Erős (Madar, 61.), Jezdimirovics, Golovics, Füzi Á. - Illés (Balaskó, 61.), Bükszegi
Gólszerző: Scafranek (83.)
Sárga lap: Hornyák (66.), Goncalves (82.), illetve Golovic (31.), Smiljanic (68.)

BKV: Előre, tovább

A BKV-Szolnok összecsapás előtt a szakértők úgy gondolták, hogy a két másodosztályú csapat összecsapásának esélyese a budapesti gárda. A közlekedésiek vezetik a táblázatot, míg a Szolnok ugyanebben a csoportban, a hetedik helyen áll. Az esélyesség nem nyomasztotta Szilveszteréket, mert Bene révén, már a 10. percben vezetéshez jutottak. A vezetés után is támadott az Előre, de a szolnokiak sem játszottak alárendelt szerepet. A második félidőben sem hagyott alább a BKV lendülete, és sorra dolgozták ki helyzeteiket, de előnyüket nem tudták növelni. A 75. percben az igen agilis Benét csak szabálytalanul tudták szerelni a tizenhatoson belül és a megítélt büntetőt Megyesi értékesítette. Az utolsó utáni perc is tartogatott még fordulatot, ugyanis a Szolnok szépített, ám reklamáló edzőjét kiállították. De ez már nem nyomott sokat a latba, hiszen addigra már eldőlt, hogy a BKV jutott a legjobb négy közé.
Tegyük mindjárt hozzá, megérdemelten!

BKV Előre-Szolnoki MÁV 2-1 (1-0)
Sport utca, 2000 néző. Vezette: Makai
BKV: Lippai - Tímár, Farkas A., Farkas V., Vincze - Horváth Cs., Filipovics, Herczku, Megyesi - Szilveszter (Kovács, 81.), Bene,
Szolnok: Kiri - Bábik, Némedi, Kádár T., Romanek - Ivitz, Gradinariu (Antal, 55.), Szoboszlai (Balogh, 72.), Bány - Kotula, Németh Gy. (Fedor, 52.)
Gólszerző: Bene (9.), Megyesi (78.), illetve Balogh (91.)
Sárgalap: Gradinariu (45.), Romanek (86.)

A Videoton megállíthatatlan

A Fáy utcában a hetek óta remeklő Videoton szerepelt. A bombaformában szereplő fehérváriak végig okosan, taktikusan játszottak és megérdemelten jutottak tovább. Az első játékrészben mindkét gárda előtt adódtak helyzetek, de ezeket elügyetlenkedték. A játékrész utolsó percében aztán felgyorsultak az események. Előbb Kabát fejelt kapufát, majd az ellentámadásból megszerezte a vezetést a Vidi. Igaz ehhez kellett Hajdu hatalmas hibája is, akinek már birtokában volt a labda, de kiejtette és Usvatnak nem okozott gondot az üres kapuba helyezni.
A második félidőben az angyalföldiek mindent egy lapra téve támadtak, de Tiber a meccs legnagyobb helyzetét is elpuskázta. A szervezetten játszó Videoton viszont egy ellentámadásból növelte előnyét, Julinho jól helyezett fejese nyomán. A Vasas a mérkőzés egészét nézve többet támadott, de játéka nagyon görcsös volt. A Videoton teljesen megérdemelten jutott be a Magyar Kupa legjobb négy együttese közé.

Vasas DH -Videoton FC 0-2 (0-1)
Fáy utca, 4000 néző. Vezeti: Szabó J.
Vasas: Hajdu - Mónos, Herceg, Pető, László - Simek, Zováth, Szili, Tóth N. - Kabát (Sowonmi, 60.), Tiber
Videoton: Milinte - Kiskapusi, Balassa, Szalai Cs., Vilotics - Usvat, Tóth B.(Fodor, 60.), Julinho, Németh T. - Földes (Korsós, 69., Szalai T., 84.), Leo
Gólszerző: Usvat (45.), Julinho (79.)
Sárgalap: László (86.), Pető (91.), illetve Földes (33.), Tóth B. (55.), Korsós (76.)

Parádés mérkőzés, Loki továbbjutással

A negyedik összecsapás hozta a negyeddöntők legváltozatosabb és leggólgazdagabb meccsét. Az első húsz perc után már két góllal vezetett a ragyogóan kezdő Debrecen. Mindkétszer a jobboldalon futott tetszetős hazai támadás, és előbb Kerekes, majd Radojicic volt eredményes. Ekkor úgy tűnt, sima meccs elé néznek a hazaiak, az Újpest nem tud fordítani. A félidő hátralévő részében nem is tudott újítani a fővárosi együttes. A fordulás után azonban egy egészen más felfogású Újpest jött ki a pályára. Ennek eredményeként Kunzó révén szépítettek is.
Innentől kezdve pedig, magyar pályán ritkán látható színvonalú mérkőzés vette kezdetét. Mind a két csapat nyílt sisakkal támadott, ám az eredmény nem változott. Egészen a 92.(!) percig. Ekkor egy szöglet után egyenlített Korolovszky révén az UTE. Hosszabbítás!
A hosszabbításban aztán már a Loki akarata érvényesült, és Kerekes, valamint Bajzát révén bebiztosította a győzelmét. Így a legjobb négy közé a Debrecen jutott.

DVSC-Újpest 4-2 (2-0, 0-2, 0-0)
Debrecen, Oláh Gábor utcai pálya, 3000 néző
DVSC: Fekete - Bernáth, Frida (Böőr 52.), Szatmári - Siklósi (Szabó II. 81.), Alekszics, Vadicska, Radojcsics, Ulveczki (Paróczai 72.) - Bajzát, Kerekes
Újpest: Bíró - Medgyesi (Herczeg 46.), Urbán, Tamási - Kunzo, Korolovszky, Dvéri (Pest 116.), Lőw, Pető (Galaschek 81.) - Tokodi, Orescsuk.
Gól: Kerekes (13.), Radojcsics (18.), Kunzo (58.), Korolovszky (91.), Kerekes (107.), Bajzát (113.)
Sárgalap: Frida (14.), Pető (32.), Siklósi (55.), Kerekes (61.), Böőr (78.), Dvéri (100.), Bajzát (119.)

Érdekesség, hogy amíg a bajnokságban budapesti fölény van, addig a Magyar Kupa legjobb négy együttese között mindössze a BKV Előre képviseli a fővárost.
A másodosztályból...