Hajrá-győzelmet aratott a Matáv-Sopron

2001.03.31. 19:22
Kiesési rangadót játszottak Sopronban. A házigazdák a tabella utolsó helyén álltak a meccs előtt, ahhoz hogy javítsanak pozíciójukon feltétlenül győzelemre kellett játszaniuk. Reszeli Soós Isván, a Matáv trénere, nem számíthatott a sérült csatárra, Sirára. Pajkos János valósággal csodát tett a debreceniekkel, irányításával valósággal szárnyaltnak a hajdúságiak. Fejtörést mindössze a csapat gólzsákjának, Bajzáth Péternek piros lap miatti kiesése jelenhetett az új DVSC trénernek.
Az első játékrész csalódást keltő gyenge, unalmas játékot hozott. Különösebb helyzet nélkül csordogált a nem túl nívós összecsapás. Már mindenki a szünetet várta, kivéve Varga Krisztiánt, aki fejesgóllal jutatta vezetéshez a hazaiakat. A mérkőzés igazán izgalmassá a hajrában vált, hiszen az utolsó két percben szinte több történt, mint az egész találkozón. Radojicsics találata után úgy tűnt, a debreceniek ponttal távoznak Sopronból, de Szabados az utolsó utáni pillanatban még bevette Fekete hálóját, így a nagyon sokat jelentő három pont a Matávé lett.

46. perc: jobb oldalról az oldalvonalról Somogyi végzett el szabadrúgást, és a beívelt labdát Varga Krisztián a kapust megelőzve 5 méterről a hálóba csúsztatta (1-0).

49. perc: soproni kontratámadás során Nagy T. Salageanhoz játszott, aki 8 méterről a kapusba lőtte a labdát.

53. perc: a debreceni kapu előtt Preisinger Szabados elé emelt, aki ahelyett, hogy kapura lőtt volna 5 m-ről, visszapasszolt Preisingerhez, de a védők felszabadítottak.

85. perc: Kerekes visszagurított labdáját 16 méterről Siklósi lőtte kapura, Horváth T. biztosan hárított.

89. perc: Radojicic 25 méteres szabadrúgásból talált a jobb felső sarokba (1-1).

92. perc: Somogyi végzett el szabadrúgást a debreceni kaputól 25 m-re, a labda a jobboldali kapufán csattant, és a visszapattanó labdát Szabados 5 m-ről továbbította a hálóba (2-1).

További mérközések a 9. fordulóban

Jegyzőkönyv:
Matáv Compaq-Sopron - Debreceni VSC 2-1 (1-0) Sopron, 3000 néző, V: Sóthy
Sopron: Horváth T. - Varga, Szabados, Horváth R. - Orabinec (Perger 72.), Tóth M., Somogyi, Salagean - Takács (Sira 71.), Preisinger (Bausz 81.), Nagy T.
Debrecen: Fekete - Bernáth, Vadicska, Alekszic, Szatmári - Siklósi, Radojicic, Böőr (Paróczai 90.), Ulveczki (Szabó II 52.) - Schmidt (Balás 56.), Kerekes
gólszerzők: Varga K. (46.), Szabados (92.), illetve Radojicic (89.)
sárga lap: Somogyi (30.), Nagy T. (49.), Tóth (66.), Salagean (80.), illetve Ulveczki (14.), Szatmári (75.), Kerekes (75.)


  • Hírek
  • Hírek