Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Illés Béla százötvenedik gólja

2001.04.01. 20:41
A szerdai kupaforduló meglepetése volt a Lombard győzelme az MTK-Hungária felett. A tatabányaiak az új trénerrel, Ebedli Ferenccel időnként ismét a korábban megszokott jó teljesítményüket produkálták. A kupameccs "visszavágóján" azonban Ebedli nem számíthatott Potemkinre, Hornyákra, és Nagyra eltiltás miatt valamint a sérült Szalmára, Vinczére, Mészölyre és Kiprichre. A budapesti kék-fehéreknél mindössze a Ferenczi hiányzott a megszokott kezdőtizenegyből.
A mérkőzés nem hozott izgalmas játékot, a két kapu alig-alig forgott veszélyben. Az MTK részéről a fiatal Kincses volt leginkább aktív, többször is sikerült lefutnia a nehézkes vendégvédelmet. Az első lehetőség Szmiljanics előtt adódott, aki szabadrúgásból tette próbára Gellei reflexeit.

A jég a félidő utolsó másodperceiben tört meg, amikor Illés két védőt becsapva lőtt a felső sarokba. Méltán ünnepelték a házigazdák tízesét, akinek ez volt a százötvenedik bajnoki gólja. A második játékrészben már csak arra vigyáztak a házigazdák, hogy megőrizzék előnyüket.

23. perc: Szmiljanics 28 méteres szabadrúgása után Gelei tisztázott.

24. perc: Illés vette át a labdát a kapuval szemben 14 m-re, de a védők az utolsó pillanatban szerelték.

28. perc: Illés lépett ki a vendég védők közül, a 16-oson belül fejjel megtolta a magasan érkező labdát, a kapujából kimozduló Gelei azonban védett.

44. perc: Madar 22 m-ről, balról a bal alsó sarkot vette célba, a labda centiméterekkel suhant el a kapufa mellett.

45. perc: Illés a bal oldalon betört a 16-oson belülre, majd 15 méterről kilőtte a bal felső sarkot (1-0).

64. perc: Kincses kapott labdát a 16-oson belül, de Gelei jól mozdult ki kapujából, így a csatárnak lövésre már nem maradt ideje.

73. perc: Madar jobboldali beadása után Bükszegi 12 m-ről a bal alsó sarok felé fejelt, a labda a kapufa tövéről vágódott ki.

78. perc: Füzi kapura fordult és 16 m-ről a jobb alsó sarok mellé lőtt.

81. perc: Nagy I 15 m-es lövését ujjheggyel tolta szögletre Vlaszák.

86. perc: Süveges emelt jobbról az ötös bal sarkára, az érkező Jeremejev azonban az üres kapu mellé helyezett.

88-89. perc: Illés előbb 10 m-ről nagy erővel fölé lőtt, majd a következő támadás végén lemaradt Bükszegi kapu előtt elsuhanó beadásáról.

93. perc: Goncalves 17 m-es lövését védte bravúrral Vlaszák.

Jegyzőkönyv

MTK Hungária FC-Lombard FC Tatabánya 1-0 (1-0)
Hungária krt., 3500 néző, V: Bede
MTK: Vlaszák - Szamosi, Smiljanic, Kuttor, Elek - Füzi Á. (Buzsáky, 79.), Jezdimirovic, Kincses (Golovic, 69.), Madar - Bükszegi, Illés
Lombard:Gelei - Árki, Cseri, Obradovic - Molnár B., Gelbmann (Vignjevic, 78.), Vámosi, Schafranek (Jeremejev, 60.), Goncalves - Bajkusa (Süveges, a szünetben), Nagy I
gólszerző: Illés (45.)
sárga lap: Vignjevic (87.), Süveges (90.)
--------------------------------------------------------------------------------