Gerzson
-3 °C
2 °C
Tóth Ivett
péntek 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Bérczy Balázs lett a HLSZ elnöke

2001.04.02. 16:33
A Hivatásos Labdarúgók Szervezetének közgyűlése Bérczy Balázst választotta meg elnöknek. A vezetőségnek tagja lett Kuttor Attila, Telek András, Halmai Gábor, Illés Béla, valamint a nemzetközi ügyekért felelős Molnár Mihály és Fogács István marketing szakember. Az új elnök legfontosabb feladatának a Hivatásos Labdarúgó Alszövetséggel egy alapszerződés megkötését tekinti.
Bérczy Balázs az elnök

Hétfőn közgyűlést tartott a Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ). Az ülés első napirendi pontjaként megválasztották a szervezet tisztségviselőit. Elnöknek Bérczy Balázst választották meg, míg a vezetőségnek négy jelenleg is aktív labdarúgó tagja lett: Kuttor Attila, Telek András, Halmai Gábor, Illés Béla. A vezetőségben helyet kapott Molnár Mihály, aki a nemzetközi ügyeket és az Európai Unióval kapcsolatos feladatokat koordinálja, valamint Fogács István marketing szakember.

Garanciális szabályok védjék a labdarúgókat!

Az újonnan megválasztott elnök szerint a legfontosabb tennivaló a Hivatásos Labdarúgó Alszövetséggel egy alapszerződés megkötése, amelyben rendezni kell a játékosok státusát. A sporttörvény szerint nem lehet egyéni vállalkozóként hivatásos játékosként futballozni, csak munkaszerződés keretében. A legtöbb egyesületnél ezzel ellentétes, így törvényellenes gyakorlatot folytatnak. A szervezet szeretné elérni, hogy minél több garanciális szabályokkal védjék a labdarúgókat, szerződésük elemei közelítsenek a munkaszerződéshez.

Cél a hatékonyabb érdekképviselet

Bérczy erősíteni kívánja a játékosok érdekképviseletét is, főleg a Bosman szabály magyarországi érvényesülését szeretnék elérni, mely szerint a lejárt szerződésű labdarúgókért nem követelhető átigazolási díj. Céljai elérése érdekében a HLSZ-nek szervezetileg is hatékonyabban kell működnie. Rendszeresen hetente, kéthetente fognak ülésezni, és valamennyi, a labdarúgókat érintő döntést véleményezni fognak.