Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C

Furulyás: Több ponton jogi hibák vannak a labdarúgó kft. és az rt. szerződésében

2001.04.02. 16:23
A Magyar Hírlap hétfői számában arról számol be, hogy a Ferencvárosnál még mindig nem tisztázottak a játékosok tulajdonjogai. Egyes futballisták vételárának egy részére az FTC Labdarúgó és Sport Kft., valamint a Fradi Befektetési Rt. is igényt tart. Furulyás János szerint - aki maga is a Befektetési Rt. tagja volt - komoly pénzek mozognak az átigazolásokkor és sokszor vitatott ezeknek az eredete.
Napokig az újságok sportrovatának vezető híre volt, miszerint Szűcs Lajos a Fradi válogatott kapusa, a belga bajnokság listavezetőjéhez, az Anderlechthez szerződik. Ebben nem is volt semmi furcsa, csak a belgák nem tudták, kivel kell tárgyalniuk a vételár nagyságáról. A Magyar Hírlap értesülése szerint gond van jó néhány focista, így Szűcs Lajos játékjogának értékesítése körül, mert az a Fradi Befektetési Rt. tulajdonában van.

Furulyás: Csak mi rendelkezünk a játékjogokkal

Furulyás János
Furulyás János, az FTC megbízott elnöke szerint erről szó sincs, mert csak ők rendelkezhetnek a játékjogokkal - a FIFA-szabályt maradéktalanul betartva -, másrészt a január 1-je óta hatályba lépett új sporttörvény szerint sem csoport, sem magánszemély tulajdonában játékos nem lehet.

Furulyás szerint vannak, akik segédkeztek a kisebb-nagyobb kölcsönökkel a megvásárláskor, de a játékjogukkal kizárólag a Ferencváros rendelkezik. Most még nem tudja megmondani, mely szerződéseknél követtek el szabálysértést. Minden papírt át szeretne nézni, de mint mondta, ez több mint féléves munka, most nincs idő erre.

Több ponton jogi hibák vannak a labdarúgó kft. és az rt. szerződésében

Az azonban továbbra is kérdéses, hogy ezekért a kölcsönöket mikor kell törleszteni. Furulyás szerint ha ezt nem teszik, akár felszámolási eljárást is indíthatnak a hitelezők a klub ellen, bár erre a lépésre aligha kerül sor, a viszonyok rendezhetőek, a tartozásokat sürgősen rendezni kell, és nem szabad még egyszer ilyen tortúrának kitenni a Ferencvárost. Bár a megbízott elnök szerint több ponton jogi hibák vannak a labdarúgó kft. és az rt. szerződésében, ezek orvoslása azonban nem megy egyik napról a másikra. A legtöbb szerződés ellentétes a sporttörvénnyel, így vannak játékosok, akiket ha elad a klub, egyszerűen szabálysértést követ el.

Furulyás szerint sürgősen befektetőt kell keríteni, mert az nem lehet megoldás, hogy egy jól összerakott csapatot a bajnokság végén kiárusítanak, és újból kezdhetik a csapatépítést. "Így nincs értelme elindulni a nemzetközi kupákban, márpedig a Fradinál ez most kimondott alapkövetelmény. A komoly szponzorok csak nemzetközileg is ismert - elismert - gárdát támogatnak."  • Vennék
  • Hírek