Mátyás
-6 °C
1 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Elvesztette tavaszi veretlenségét a Győr

2001.04.06. 18:49
A Borsodi Liga tizedik fordulójának nyitómérkőzésén a Dunaferr idegenben verte három egyre a Győri ETO-t. Az első félidő eseménytelen játékot hozott, mindössze Hanyecz játékvezető téves ítéletei jelentettek izgalmat. A félidő egyetlen gólját Lengyel fejelte Tököli beadásából. A második játékrészben Kenesei góljával egyenlítettek a hazaiak, de egy perc múlva Tököli ismét a Dunaferrt jutatta vezetéshez. A teljesen kitámadó hazaiak mellett Rósa Henrik is betált Posza kapujába, így végül magabiztosan nyert a Dunaferr.
A tavaszi szezonban veretlen Győri ETO FC-hoz a bajnoki tabella hatodik helyén álló Dunaferr látgatott. A hazaiak mesterének gondot okozott Stark és Szanyó sérülése, de kezdésre mindketten felépültek, és elfoglalták helyüket a kezdőcsapatban. A dunaújvárosiak optimistán várták a találkozót, mert a múlt héten a Videoton ellen egy nullára nyertek.

Elmaradt kiállítás

Álmosan kezdtek a csapatok, jobbára unalmas mezőnyjáték folyt a pályán, a kapuk nem forogtak veszélyben. Az első említésre méltó momentum Kenesei nevéhez fűződött, aki a tizenötödik percben Vayer átadását lőtte kapásból mellé. Rengeteg átadási hibát vétettek a játékosok, szinte semmit sem mutattak a gárdák a játék szépségéből. Hanyecz játékvezető borzolta a publikum idegeit, amikor a már sárga lappal rendelkező Molnárt - Keneseivel szemben elkövetett szabálytalansága után - nem állította ki.

Elmaradt büntető, vezet a Dunaferr

A vendégek húsz perc után veszélyeztettek először, Tököli közeli lövését hárította Posza. Hanyecz bíró a harmincötödik percben ismét főszerelővé lépett elő. Egy előrelőtt labdát Szakos a saját tizenhatosán belül kézzel vett le, de a bíró továbbot intett. Három perccel a lefújás előtt Tököli beadását Lengyel fejelte a kapu jobb oldalába (0-1).

Erősít a Győr

A második játékrészben változtatásra szánta el magát a hazaiak trénere, Garami József. Két támadó szellemű játékost, Károlyit és Rósát küldte a pályára. A zöld-fehérek erősítettek, többet támadtak, de érdemi helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. Sorozatban rúghatták a szögleteket, különösebb eredmény nélkül. A Dunaferr visszahúzódott kapuja elé, és hosszú keresztlabdákkal próbálták játékba hozni gólveszélyes csatáraikat.

Dunaferr-győzelem

A hetvenegyedik percben egyenlített a hazai csapat. Kenesei ugrott ki a védők közül, és a kiinduló Rabóczki és Szakos mellett a kapu közepébe emelt. Rövid ideig tartott a házigazdák boldogsága, mert egy perc múlva az ellenakcióból az elmélázó védők díszkíséretében Tököli ismét a vendégeknek szerzett vezetést. A hazaiak az utolsó percekben teljesen kitámadtak, mindent elkövettek az egyenlítés érdekében. Egy kontrából azonban Rósa H. a Dunaferr góljainak számát növelte. Végeredményben a tavalyi bajnok megérdemelten nyert három egyre.

Jegyzőkönyv
Győri ETO-Dunaferr 1-3 (0-1)
Győr, 4000 néző V.: Hanyecz
Győr: Posza - Böjte, Stark, Győri, Vasas (Károlyi 46) - Mracskó, Szanyó (Balla 75), Farkas B., Baumgartner - Kenesei, Vayer( Rósa D. 57)
Dunaferr: Rabóczki - Molnár Éger, Jäkl, Kiss Gy. - Szakos, Lengyel, Szindjics (Rósa H. 50), Penksa ( Kóczián 83) - Nicsenko (Zavadszky 77), Tököli
Sárga lap: Molnár 20. Szanzo 35. Tököli 36, Kenesei 76, Éger 80, Károlyi 90
Gólszerzők: Kenesei 71. ill. Lengyel 42., Tököli 72. Rósa H. 89.