Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Siklósi kiállítása döntött Debrecenben

2001.04.07. 19:12
Győznie kellett volna a házigazda Debdecennek, hogy elkerüljön a táblázat aljáról.A mérkőzés elején Sasu góljával a fővárosiak szerezték meg a vezetést, amelyet egy szerencsés öngóllal egyenlített ki a DVSC. Bár a második játékrészben megszerezte a vezetést a hajdúsági csapat, de előnyüket nem tudták megtartani. Döntőnek bizonyult Siklósi kiállítása, amely után a vendégek háromszor is betaláltak a hazai kapuba, és végül négy kettőre nyertek.
A ligautolsó Debrecen a kiesés elkerüléséért vívott harcban újabb sorsdöntő mérkőzést játszott, ezúttal a nyolcadik Kispesttel. Pajkos János nem számíthatott Flickre és Madarra, viszont ismét összeállt a gólerős Kerekes-Bajzát pár, mivel Bajzát letöltötte egyhetes eltiltását. A Kispest tavasszal jól szerepel, meglepetésre legyőzték a Ferencvárost, és döntetlent játszottak a Vasas ellen. Figyelmeztető jel lehet viszont Tornyi Barnabás vezetőedző számára, hogy az utóbbi mérkőzésen kétgólos előnyt szórakozott el csapata.

Gyors vendégveztés

A házigazdák szempontjából rosszul indult a mérkőzés, miután a fővárosiak légiós játékosa, Sasu egy szöglet után már a tizedik percben megszerezte a vezetést a Kispestnek. A házigazdák nagyobb sebességre kapcsoltak, és az első félóra végén majdnem egyenlítettek, de Bajzát a kapufát találta el. A házigazdák folyamatos támadásai a félidő utolsó percében érett góllá. Kerekes fejesébe Téger csak beleérni tudott, amely a vendégkapuban kötött ki.

Vezet a DVSC

Amilyen rosszul indult a DVSC számára az első negyvenöt perc, olyan jól kezdődött a második. Öt perc sem telt el a félidőből, amikor Bajzát a hazaiaknak szerzett vezetést. A hatvanegyedik percben azonban a már sárga lappal rendelkező Siklósit kiállította a játékveztő. Az emberelőnyt jól haználta ki a fővárosi gárda, tíz perccel a lefújás előtt Babos beadását Téger kotorta hálóba.

Kispesti gólok a végén

Siklósi kiállítása döntőnek bizonyult, mivel a Kispest a találkozó utolsó perceiben nem csak tartani tudta a dönetlent, hanem a győzelmet is megszerezték a piros-feketék. Az utolsó öt percben Sasu és Téger is bevette Fekete kapuját, amellyel gyakorlatilag kiütötték a DVSC-t.

Jegyzőkönyv
Debreceni VSC-Kispest HFC 2-4 (1-1)
Debrecen,4000néző V: Dubraviczky
DVSC: Fekete - Bernáth, Alekszics, Frida, Szatmári - Böőr, Siklósi, Radojicsics, Vadicska - Kerekes, Bajzát
Kispest: Nota - Plókai, Lőrincz, Téger, Müller - Füzi K., Pintér, Szabó T., Németh N. - Kovács B., Faragó
Gólszerzők: Bajzát 50, Téger (öngól) 46.ill. Sasu 10., 84, Téger 80.,89