Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Hazai pályán botlott az MTK

2001.04.07. 20:55
Meglepetésgyőzelmet aratott a Hungária körúton a Zalaegerszeg. Az első félidőben az MTK irányította a találkozót, de jelentős helyzetet nem tudtak kialakítani. A második játékrészben Udvardi fejesgóljával szerzett vezetést a vendégcsapat a hatvanötödik percben. A hazaiak mindent megtettek az egyenlítés érdekében, de csak kapufáig jutottak a kék-fehér csatárok.
Kimaradt hazai helyzetek

Unalmas első negyedóra után az első lövést Szamosi eresztette meg tizennyolc méterről, de Turi hárított. A túloldalon Bonchis próbálkozott, de a labdát Vlaszák vetődve védte.

A huszonegyedik percben Bükszegi ötméteres fejese a felső lécről vágódott vissza a mezőnybe, Kuttor ismétlése után a labda magasan a kapu fölé szállt. A félidő legnagyobb helyzetét a harminckilencedik percben Nagy L. hagyta ki. Mindenkit kicselezve betört a hazai tizenhatoson belülre, már csak Vlaszákkal állt szemben, de tizenöt méterről hatalmas helyzetben méterekkel a kapu mellé lőtt.

Vezetnek a vendégek

A második játékrészben kezdés után rögtön Szmiljanics veszélyeztetett: egy baloldali beadást követően a jobb kapufára fejelt a légiós csatár. A zalaegerszegiek felismerték, hogy az MTK ezen az estén gyenge napot fogott ki, és egyre többet támadtak. Az ötvenötödik percben Róth a késlekedő MTK-védők közül kilépve befutott egy keresztlabdát a baloldalon, majd 13 m-ről mellé lőtt. Sőt, a hatvanötödik percben a vezetést is megszerezték: egy jobboldali beívelést követően Udvari hat méterről a bal alsó sarokba fejelt (0-1).

Hazai kapufák

Rákapcsoltak a fővárosiak, a hetvenharmadik percben Schindler tizenkét méteres lövését védte bravúrral Turi, majd Bükszegi tíz méterről ismételt, de a jobb kapufa tövét találta el. A nyolcvankilencedik percben egyenlíthetett volna a hazai csapat, de Füzi tizenöt méterről ismét a kapufát találta el.

Jegyzőkönyv:
MTK Hungária - Zalahús-ZTE 0-1 (0-0)
Hungária krt., 1500 néző, V: Bukovics
MTK Hungária: Vlaszák - Komlósi (Schindler 67.), Kuttor, Szmiljanic, Szamosi - Madar (Buzsáky a szünetben), Golovic (Balaskó 76.), Jezdimirovic, Füzi Á. - Illés, Bükszegi
Zalahús-ZTE: Turi - Kocsárdi, Telek (Csóka 40.), Udvari, Balog Cs. - Bonchis, Babati, Nagy L., Róth - Waltner, Egressy (Sabo 76.)
gólszerző:Udvari (65.)
sárga lap: Golovic (32.), Füzi (44.), illetve Bonchis (36.)