Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Botrányos végjáték Székesfehérvárott

2001.04.07. 22:01
Kettő egyes vereséget szenvedett a Videoton a Matáv-Soprontól Székesfehérvárott. Az első félidőben a székesfehérváriak támadtak többet, de a helyzeteket nem tudták értékesíteni. A második játékrészben Zombori révén még a hazaiak jutottak vezetéshez, de a soproniak meglepetésre fordítani tudtak. A mérkőzés botrányos jelenetekkel ért véget. Négy perccel a lefújás előtt Zombori kiállítása után a publikum egy része berohant a pályára, és emiatt percekig állt a játék.
A székesfehérváriak az elmúlt héten Dunaújvárosban elszenvedett vereség után győzelemben reménykedtek. Erre minden alapjuk megvolt, hiszen ellenfelük a Matáv-Sopron csupán tizedik volt a tabellán. A hazaiak vezetőedzőjének, Csongrádi Ferencnek gondot okozott a csapat összeállításánál, hogy nem számíthatott a csapat gólzsákjára, az eltiltását töltő brazil Julinhóra, valamint sárga lapjai miatt Usvartra. Nem tett jót a gárda hangulatának a Korsós Attila ügye sem. Mint ismert a Vasas Korsós jogosulatlan játéka miatt megóvta a Videoton elleni kupameccsét.

Eredménytelen hazai támadások

Hazai rohamokkal indult a találkozó a hatodik percben Szalai T. lövése vágódott le a soproni védőkről, Tóth B. kétszer is ismételhetett, de Horváth T. mindkét alkalommal kiütötte a labdát. A huszonegyedik percben Zombori tizennyolc méterről váratlanul kapura emelte a labdát, a léc alá tartó lövést Horváth T. szögletre tornázta. Továbbra is a Videoton támadott többet, a harmincadik percben Kiskapusi jobboldali beadását Balassa hat méterről fejelte kapura, Horváth T. bravúrral védett.

Egyenlít a Sopron

Zombori Zalán
A második negyvenöt percet Somogyi huszonöt méterről elvégzett szabadrúgása vezette be, amelyet Milinte csak a kapufa segítségével tudta hárítani. Az ötvenhetedik percben góllá érett a hazai fölény: Földes baloldali beadására Zombori rajtolt rá, majd hat méterről a kapuba lőtt (1-0). Tíz perc múlva váratlanul egyenlített a Matáv, Vincze bedobását követően Perger közelről fejelt a kapu bal oldalába (1-1).

Botrányos végjáték

Az utolsó percekre felgyorsultak az események, a nyolcvanharmadik percben kavarodás támadt a Videoton tizenhatosán belül, a tétovázó védők között pedig Sira öt méterről a kapu bal oldalába emelt (1-2). Négy perccel a lefújás előtt Zombori reklamált Makai játékvezetőnél, aki piros lapot mutatott fel neki. Ekkor a hazai B-középből mintegy húsz ember bemászott a futópályára, s percekig állt a játék, mire a rendezők visszavezették őket.

Jegyzőkönyv:

Videoton - Matáv Compaq-Sopron 1-2 (0-0)
Székesfehérvár, 5000 néző, V: Makai
Videoton: Milinte - Kiskapusi, Balassa, Szalai Cs., Vilotic - Szalai T. (Gáspár 61.), Tóth B., Zombori, Németh - Fodor (Csernijenko 72.), Földes
Matáv Compaq-Sopron: Horváth T. - Vincze, Szabados, Horváth R. - Orabinec, Tóth M. (Prazenica 68.), Somogyi, Salagean - Nagy T., Preisinger (Sira 58.), Takács (Perger 58.) gólszerzők: Zombori (57.), illetve Perger (67.), Sira (83.)
kiállítva: Zombori (86.)
sárga lap: Szalai T. (42.), Kiskapusi (66.), illetve Salagean (28.)