Ervin
14 °C
21 °C

Tatabányán nyert az Újpest

2001.04.08. 15:18
Tovább tart a Lombard vesszőfutása a tavaszi szezonban, miután ismét vereséget szenvedtek, ezúttal hazai pályán az Újpesttől kaptak ki kettő nullra. A hazaiak többet támadtak, de csatáraik csak három kapufáig jutottak. A mérkőzés a hetvenötödik percben dőlt el, amikor egy nullás vendégvezetésnél Árki Gábort kiállította a bíró. A találkozó legjobbja a két gólt szerző Tokody Tibor volt.
A Borsosdi Liga tizedik fordulójának záró mérkőzését játszotta a Lombard az Újpesttel. A hazaiak eddig siralmas tavaszi szezont produkáltak, mivel valamennyi eddigi találkozójukat elvesztették. Nem használt a csapat hangulatának Szalma József távozása és Vincze István sérülése sem, bár Vincze végül vállalta a játékot. Az újpestiek sem remekelnek az idei szezonban, a hajdan szebb napokat megélt együttes mindössze a hetedik helyen szerénykedik. A lilák megszokott kezdőcsapatából Urbán hiányzott három sárga lapja miatt, helyettesének Korolovszky Gábort jelölte Kisteleki István.

Újpesti vezetés Tokody fejesével

Vincze István
Sérülése ellenére vállalta a játékot
Az első negyedóra tapogatózó játékát követően, a tizennyolcadik percben egy szöglet után Hornyák nyolc méterről földe fejelte a labdát, amely a kapu fölé pattant. Az ellenakcióból Oreskin veszélyeztetett, de Lapus lövése elkerülte Gelei kapuját. Élénkebben játszottak a hazaiak, de gólt - némileg váratlanul - a lila-fehérek szereztek. Herczeg futott el a bal oldalon , beadására Tokody érkezett jókor, és az elmélázó Schafranek és Gelei mellett kapuba fejelt.

A harmincnyolcadik percben majdnem egyenlített a Tatabánya. Molnár szánta el magát lövésre huszonöt méterről, amely Kunzo lábán megpattant, és a kapufára vágódott. A Lombard mezőnyben jól játszott ugyan, de hiányzott a támadásokból az átütő erő.

Csak kapufáig jutott a Lombard

A második játékrész elején eldőlhetett volna a meccs, de Löw a kapufát találta el. Juhos játékveztő borzolta a hazai publikum idegeit, amikor Árkinak sárga lap helyett tévedésből pirosat mutatott fel, amelyet utólag korrigált a bíró. Ami nem sikerült eddig a Lombard csatárainak, az kis híján sikerült a Medgyesinek, amikor Pekovics fejesét saját kapujának felső lécére fejelte. Beszorította ellenfelét a Lombard, de a gólszerzéssel hadilábon álltak a csatáraik. Pekovics a hetvenegyedik percben üresen fejelhetett kapura, de ismét csak a kapufát találta el.

Árki kiállítása döntött

Negyedórával a vége előtt Árki hozta nehéz helyzetbe csapatát, miután egy kezezés után megkapta a második sárga lapját, amely azt jelentette, hogy a tatabányaiak tíz emberrel folytathatták a meccset. Az emberelőnyös helyzetet gyorsan kihasználta a vendégcsapat, Tokody lépett ki a védők közül, és a tizenhatos vonaláról a kapu közepébe emelt (0-2).

Jegyzőkönyv
Lombard-Újpest 0-2 (0-1)
Tatabánya, 2000 néző, v: Juhos
Lombard: Gelei - Hornyák, Cseri, Vámosi (Pekovics, 51.), Obradovic - Molnár, Árki, Goncalves, Schafranek (Jeremejev, 46.) - Nagy S. (Potemkin, 69.), Vincze
Újpest: Bíró Sz. - Medgyesi, Korolovszky (Pető Z., 46.), Tamási, Lőw - Tokody, Dvéri (Pest, 75.), Kunzo, Galaschek - Herczeg (Terjék, 88.), Orescsuk
Gólszerző: Tokody (29., 78)
Sárgalap: Hornyák (10.), Árki (46.), illetve Pető (89.)
Kiállítva: Árki (75.)