Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
szombat 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Dúl a harc a Fradi elnöki székéért

2001.04.10. 21:10
A színfalak mögött nem látványos, de gigászi csata folyik. Már csak tíz nap, és a Ferencváros április 20-ai küldöttközgyűlése megválasztja a Torgyán-Szabadi éra utáni Fradi-vezetést. Hogy ez kikből fog állni, azt sűrű homály fedi. Takács Tibor, a Fradit Féltők Társaságának szóvivője sem mondott neveket. Érdeklődésünkre elmondta, azt még nem tudják, hogy ki legyen az elnökségben, csak az a biztos, hogy ki nem.
Takács Tibor, a Fradit Féltők Társaságának szóvivője mindig őszintén kimondta, kivel mi baja van a Ferencváros berkein belül. Most azonban az április 20-ai küldöttközgyűlést megelőzően olyan játszma folyik a háttérben, hogy még ő is taktikázik. Érdeklődésünkre csak annyit mondott el, hogy megvan a jelöltjük, de azt csak a választás előtti napokban fogják nyilvánosságra hozni.

Nem személyekkel, a testülettel van baj

Gyarmati Dezső
Takács elmondta, hogy nem egyes emberekkel van baj az elnökségben, hanem magával az egésszel. A gyereket sem kell kiönteni a koszos vízzel, azaz azokat a jó szándékú embereket, akiket a "tömeg" vitt magával, meg kell tartani. Aki viszont nem oda illő, azt azonnal el kell távolítani a pozíciójából. Nevek itt sem hangzottak el.

A küldöttek először megválasztanak egy 15 tagú elnökséget, majd egy öttagú felügyelő bizottságot, aki ellenőrzi az elnökség munkáját. Majd a megválasztott elnökség, a tervek szerint, választ egy tiszteletbeli elnököt. Erre a legnagyobb esélye a '60-as évek első számú sztárjának, az aranylabdás Albert Flóriánnak van. E mellett szükség lesz egy ügyvezető elnökre is. Vele szemben "mindössze" annyi az elvárás, hogy becsületes legyen, és tudjon pénzt szerezni. A Féltők tudják és akarják, hogy ki legyen ez az ember, de a körülményekre való tekintettel, ezt nem akarják nyilvánosságra hozni. Nagy Zoltán bankigazgató érdeklődésünkre kitért a válasz elől.

Azt szeretnék, hogy a 15 tagú elnökséget az egyesület tizenegy szakosztálya adja. Az elnökség tagja lenne még a két elnök és a három alelnök. Hogy ezek kik lennének, azt nem tudni. Mindössze annyi bizonyos, hogy a sajtóban napok óta szereplő nevek közül - Gyarmati Dezső, Kárpáti György, Magyar Zoltán, Nyilasi Tibor, Furulyás János - kerül ki a legnépszerűbb magyar egyesület első embere.