Konrád
8 °C
26 °C

A Videoton 'újra' a legjobb négy között

2001.04.10. 19:47
Az MLL fegyelmi bizottsága kedd délután elutasította a Vasas-Videoton kupameccs kapcsán benyújtott angyalföldi óvást. A testület a Magyar Kupa negyeddöntőjének pályán elért eredményét, a Videoton 2-0-ás idegenbeli sikerét hagyta jóvá. A Vasas képviselői azzal érveltek, hogy Korsós két helyre írt alá - Admira, Videoton -, de ezt a fegyelmi bizottság nem fogadta el, ezért elsőfokon elutasította a budapesti piros-kékek óvását.
A március 28-ai Arany Ászok negyeddöntő után, a Videoton izgatottan várta a pénteki sorsolást, ahol a másodosztályú BKV Előre csapatát kapták a fehérváriak. Aztán meg izgulhattak, hogy tényleg továbbjutottak-e? Ugyanis a Vasas, amelynek kiverésével került a Vidi a legjobb négy közé, óvott. Az óvás oka: Korsós Attila. Az Ausztriából hazatérő Korsós, az angyalföldi vezetők szerint jogosulatlanul szerepelt a kupameccsen.

Korsós mindössze tizennégy percet töltött a pályán, az angyalföldiek mégis magabiztosan nyilatkoztak igazukról. Ugyanezt tették azonban a fehérváriak is. Így a döntés a Magyar Labdarúgó Ligára (MLL) maradt. Az MLL fegyelmi bizottsága, a keddi ülés után döntését azzal indokolta, hogy a rendelkezésre álló dokumentumok nem igazolják az angyalföldiek állítását: az ellenfél nem követett el szabálytalanságot.

A Videoton számára nem csak jó hírből állt az elnökségi ülés. Az MLL fegyelmi bizottságának döntése szerint Zombori Zalánt, (Videoton) - akit a szombati, Matáv Compaq-Sopron elleni bajnokin kiállítottak - június 6-ig eltiltották a játéktól.

A Vasas pedig a szombati Ferencváros elleni vereség után, ezúttal a zöld asztal mellől is vesztesen hagyta el a pályát.

Nyilatkozatok:
Szigli István, a Videoton klubigazgatója: - Erre a döntésre számítottunk, végig hittünk az igazunkban.

Mészáros Zoltán, a Vasas menedzser-igazgatója így kommentálta a döntést: - Még nem egyeztettünk a további lépésekről, de nekem az a személyes véleményem, hogy nem kellene fellebbeznünk. Az lenne a legjobb, ha ismét a pályán zajló események kerülnének a középpontba. Mindenesetre gratuláltam a fehérváriaknak, és további sok sikert kívánok nekik a Magyar Kupában.