Sára, Márió
2 °C
6 °C

Ismét Pinte gólokkal nyert a Fradi

2001.04.13. 21:06
A mérkőzés egyértelmű esélyese a Ferencváros volt, hiszen a zöldek az elsők, míg a debreceniek utolsók a tabellán, a két gárda között 16 pont volt a különbség. Ez a találkozó a kötelező győzelmek kategóriájába tartozott, ily módon nem minősült könnyű feladatnak. Kivált, hogy a hajdúságiak pontszerzési esélyeit táplálta, hogy az utolsó három meccsükön rendre ők nyertek. A Fradi viszont, ha nehezen is, olykor kínlódva, megszerezte a három pontot.
A hazaiak meglehetősen álmosan, tűz nélkül léptek pályára, így nem véletlen, hogy az első helyzetre a 16. percig kellett várni. Ekkor Pinte Vént ugratta, aki tizenhatról centikkel lőtt mellé. Még ugyanebben percben Horváth is veszélyeztetett, de nem járt eredménnyel.

A Fradi rengeteg pontrúgást kapott, de egyikből sem alakult ki komolyabb helyzet, rendszerint ugyanaz volt a recept: a beíveléseket könnyen kifejelték a debreceniek. A legnagyobb felhördülést az első félórában az váltotta ki, hogy Sándor Csaba nem adott vissza egy sérülés után hozzá került labdát.

Aztán teljesen váratlanul vezetést szerzett a Fradi. Kriston labdaszerzése után Pintéhez került a labda, aki huszonhét méterről a kapu jobb felső sarkába lőtt. Téglási egy kicsit kényelmesen mozdult a labdára, így nem érhette el. A félidő vége előtt Bajzát lőtt kapura, ám Szűcsön nem fogott ki a lövése.

A Fradi alighanem azzal a szándékkal érkezett ki a szünet után, hogy hamar eldönti a meccset. Előbb Pinte került helyzetbe, majd Lipcsei, pár perc múlva megint Pinte lőhetett - volna. Frida viszont keményen állta az útját. A találkozó ezen szakaszában Pinte többet volt a földön, mint játékban, hiszen Fridán kívül Alekszics és Hanák is "faragta".

A zöld-fehérek lendülete a félidő fele táján alábbhagyott, a Debrecen megérezte a lehetőséget, és előbb Böőr veszélyeztetett szabadrúgásból - néhány centi hiányzott az öröméhez -, majd Ulveczki. A 75. percben aztán Szűcs csak beleütni tudott egy buckán megpattanó labdába, amit ezek után Bajzát kapura küldött, Dragóner ezt még mentette, de a szerb Radojicsics lövésével már ő is tehetetlen volt.

A Fradi valamelyest visszaesett, és csak Bajzát önzősködésének köszönhette, hogy nem került hátrányba. A csatár ugyanis kiszorított helyzetben inkább lőtt, mintsem, hogy az üresen álló társhoz passzoljon. A listavezetőnek így is maradt esélye, ám Nagy öt méterről ugyanennyivel lőtt mellé.

És amikor már senki sem gondolta, Pinte ismét a helyén volt, de a győzelemhez még egy Szűcs bravúrra is szükség volt a hosszabbításban. A tartalékos Debrecennek nem volt szerencséje, így továbbra is tart a böjt a cívis városban.

Jegyzőkönyv:
Ferencvárosi TC-Debreceni VSC 2-1 (1-0)
Üllői út, 7.000 néző
V: Kiss B. (Székely, Tumó)
Ferencváros: Szűcs - Balog, Dragóner, Gyepes(Nagy) - Kriston, Csiszár(Hrutka), Lipcsei, Vén - Gera, Horváth(Tóth), Pinte
DVSC: Téglási - Bernáth, Frida, Alekszics, Hanák - Ulveczki, Radojicsics(Szabó), Sándor, Vadicska, Böőr- Bajzát
Gólszerző: Pinte a 36., Radojicsics a 75. Pinte a 90. percben
Sárga lap: Csiszár, Vadicska, Bernáth, Horváth, Frida, Hanák, Pinte