Gusztáv
-4 °C
1 °C

Visszavágott a Győr a Sopronnak

2001.04.14. 19:10
Igazi rangadóra került sor Sopronban, hiszen két igazi szomszédvár csatázott egymással. Nem kis presztízse volt a találkozónak, hiszen a soproni kispadon ülő Reszeli Soós István nemrégiben még a Győr szakmai munkáját irányította. Az alapszakaszban ráadásképpen a Sopron mindhárom pontot bezsebelte Győrben, így a vendégeket egyértelműen fűtötte a visszavágás reménye.
A kedélyeket azonban tüstént a meccs elején lehűtötte egy kiadós hózápor. Ha egy közmondással jellemeznénk az első perceket: nagy akarásnak nyögés lett a vége. Érdemleges esemény nélkül telt el az első húsz perc, bár a hazaiak kétségkívül többet kezdeményeztek. Aztán némileg megélénkült a játék, és a Győr kissé váratlanul vezetést szerzett. Egy kirúgás után Vayer iramodott meg a szélen és beadása után a jól érkező Baumgartner hat méterről a kapuba lőtte a labdát. A Sopron ezek után még többet támadott, az apró termetű Takács révén el is jutott egy kapufáig, ám a dolog szépséghibája, hogy a labda lecsúszott a lábáról egy beadás során. Bár a hazai szurkolók legkevésbé sem bánták volna, ha bemegy.

A Sopron úgy jött ki a szünet után a második félidőre, hogy mihamarabb egalizálja a meccset. Óriási erőfeszítéseket tettek ennek érdekében, számtalanul dolgozták ki a helyzeteket, de nem voltak képesek bevenni Posza kapuját. A győri portás nem is védett rosszul.

Mindeközben a győri kontrák mindvégig magukban hordozták a veszélyt, hiszen például Vayer kecsegtető helyzetben hibázott. Ám tíz perccel a vége előtt ugyanő már nem hibázott. Tizenhét méterről fordulásból bevette Horváth kapuját. A Sopron ezek után sem állt le, de mégsem ők, hanem a Győr szerezhetett volna újabb gólt. Kenesei viszont elkapkodta a lövést. Az ETO tehát javított a Dunaferr elleni vereség után, és így reális esélye van arra, hogy a továbbiakban, a "tavaszi szakaszban" a dobogóért harcoljon.

Jegyzőkönyv
Matáv Compaq-Sopron - Győri ETO FC 0-2 (0-1)
Sopron, 5000 néző, V: Bede
Sopron: Horváth T. - Vincze (Bausz, 82.), Szabados, Horváth R. - Perger (Tóth M., 52.), Orabinec, Somogyi, Tóth I., Nagy T. - Takács (Sira, 52.), Preisinger
Győr: Posza - Böjte, Stark, Győri, Vasas - Bajusz, Baumgartner (Rósa, 77.), Farkas B., Szanyó (Kiser, 83.) - Kenesei (Balla, 91.), Vayer
Gólszerzők: Baumgartner (27.), Vayer (80.)
Sárga lap: Orabinec (31.), illetve Vasas (51.), Győri (62.), Szanyó (78.)