Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Tornyi nélkül is nyert a Kispest

2001.04.14. 19:14
A menesztett Tornyi Barnabás helyére kinevezett Szurgent Lajos nyolc éve már ült a Honvéd kispadján, akkor a Siófokot legyőzte csapata, és mivel azóta nem lehetett a Bozsik stadionban vezetőedző, így száz százalékos teljesítményt mondhatott magáénak. Neki és csapatának sem lehetett más a célja, mint ezt a mérleget megőrizni. A Videoton azonban nem feltett kezekkel érkezett a fővárosba, hiszen ha fel kívánt zárkózni az élbolyhoz, akkor nem szenvedhetett vereséget. A Kispest azonban egy kapushiba miatt otthon tartotta a három pontot, és Szurgent másodszor is nyert a Honvéd élén.
A mérkőzés előtt a két szurkolótábor összecsapott egymással, de a találkozó zavartalanul elkezdődött. Amelyen az "edzőbuktató" román Marius Sasu is lehetőséget kapott. Tornyi távozásának állítólagos oka az volt, hogy a felkészülés során megvetette a vezetőkkel a játékost, aztán mégsem szerepeltette. Szurgent ellenben helyet biztosított a számára.

A Honvéd nem kezdett megilletődötten, de igazán nagy helyzeteket nem tudtak kialakítani. Említést csupán annyi érdemelt, hogy Sasu az égbe lőtt kecsegtető helyzetben. Csendes, komolyabb iram nélküli mezőnyjáték folyt, mígnem Kovács Béla lövésre szánta el magát, és jó 25 méterről bevette Milinte kapuját. Első látásra amúgy nem látszott nehéz bombának Kovács lövése, de Milinte hasa alatt a gólvonalon túlra vánszorgott a labda. A Videoton játékosai hiába reklamálták, hogy teljes terjedelmével nem jutott át a gólvonalon, a játékvezető megadta a találatot.

A Videotonnal ellentétben a Kispest sokat köszönhet szlovák kapusának, Notának, hiszen Földes kétszer is ziccerbe került az első félidőben, de Notán egyszer sem volt képes kifogni.

A második félidőben némileg támadóbban léptek fel a székesfehérváriak, igen igyekeztek, hogy egyenlítsenek, olykor fölényben is játszottak, ám a kapu előtt sokat bizonytalankodtak. A kesztyűben játszó brazil Julinho és a már említett Földes is a kapufát találta el. Utóbbi voltaképpen a meccslabdát hibázta el nyolc méterről, hiszen az utolsó percben adódott ez a lehetőség. Hiába támadott többet a Vidi, szerencséjük sem volt, és így Szurgent Lajos továbbra is száz százalékos a Kispest edzői székében.

Jegyzőkönyv
Kispest-Honvéd - Videoton FCF 1-0 (1-0)
Bozsik-stadion, 3000 néző, V: Sápi
Kispest: Nota - Babos, Lőrinc, Téger, Müller - Piroska (Németh N., 81.), Pintér, Kovács B. - Faragó, Torghelle (Füzi, 53.), Sasu (Szabó T., 69.)
Videoton: Milinte - Szalai Cs., Balassa, Vilotic - Usvat, Tóth B., Csató (Szalai T., 70.), Julinho, Németh T. - Fodor (Korsós, 70.), Földes
Gólszerző: Kovács B. (29.)
Sárga lap: Füzi (80.), Pintér (81.), illetve Földes (29.)