Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Szerencsés Dunaferr győzelem a Lombard ellen

2001.04.15. 15:09
A Lombard volt az egyetlen olyan csapat a Borsodi Ligában, amely tavasszal még pontot sem szerzett. Az első félidőben úgy tűnt, hogy a Dunaferr bedarálja a Lombardot, és magabiztos győzelmet arat. A vendégek azonban emberhátrányban is egyenlíteni tudtak, és úgy tűnt, meglepetésre is lehet számítani. Ám Tököli az utolsó percben mégis a Dunaferr javára fordította a meccset.
A Tatabánya két gyors akcióval jelezte rögtön a meccs elején, hogy nem csak a védekezéssel akar törődni a bajnokcsapat otthonában. Ez a lendület azonban csak az első öt percig tartott, utána átvette a játék irányítását a hazai gárda. A 10. percben pedig a vezetést is megszerezte a Dunaferr Tököli révén, aki szép csel után tizennégy méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot. (1-0)

A mezőnyben nagy csata folyt, de a kapuk nem igazán kerültek veszélybe. Egészen a 32. percig, amikor is Rósa lövését hatalmas bravúrral ütötte ki Nagy Sándor. A baj csak az volt, hogy ő nem kapus. Így a jogos kiállítás után tizenegyeshez jutott a Dunaferr. A mezőny egyik legrutinosabb tagja, Lengyel azonban még a kaput sem találta el a büntetőből.

A 40. percben egy perc alatt két szögletet is rúghatott az újvárosi együttes. Előbb Kiss György nagy helyzetből a kivetődő Geleibe lőtt, majd az újbóli sarokrúgás után már nem hibázott és tíz méterről a kapu közepébe bombázott.(2-0)

Mielőtt azonban teljesen padlóra került volna a Lombard, a félidő végén Vignjevics, parádés szabadrúgásgóljával szépített.(2-1)

A második játékrész mondhatni ott folytatódott, ahol az első véget ért. Ugyanis az 53. percben Vignjevics, ezúttal egy lecsorgó labdából lőtt nagy gólt Rabóczky kapujának jobb felső sarkába. A Lombard elszántságára jellemző, hogy az egyenlítés után Ebedli Ferenc támadó szellemű játékosokat hozott be.

A hazaiak támadgattak, de támadásaik nem igazán hordozták magukban a gólt. Nyögvenyelős, akadozó volt a játékuk, a vendégek pedig határozottan védekeztek. Az utolsó öt percre teljesen elkészült erejével a vendég együttes, mégis Gelei hibája kellett ahhoz, hogy Tököli a 90.(!) percben csapata számára fordítsa a mérkőzést. Kóczián előreívelését elhúzta a rosszul kimozduló kapus mellett és az üres kapuba helyezett. (3-2)

A Dunaferr sorozatban harmadik meccsén szerzett gólt az utolsó percben.

Jegyzőkönyv:
Dunaferr-Lombard FC, 3-2 (2-1)
Dunaferr: Rabóczki - Molnár Z. (Zavadszky, 43.), Éger, Bagoly, Kiss Gy. - Rósa (Kóczián, 69.), Lengyel, Jäkl, Penksa - Tököli, Nicsenko (Nikolo, 56.).
Lombard: Gelei - Hornyák, Cseri, Vámosi, Obradovic - Molnár B. (Nagy I. S., 54.), Pekovic (Jeremejev, 62.), Vignjevic (Fabrizio, 72.), Süveges - Nagy II. S., Vincze.
Gólszerző: Tököli (10, 90), Kiss Gy. (41), Vignjevic (45, 53)
Sárga lap: Molnár (26.), Nagy II. Sándor (32.), Pekovic (39.), Süveges (65.), Jeremejev (74.)
Piros lap: Nagy II. Sándor (33.)