Márk
13 °C
28 °C

Szokásos döntetlenjét hozta a Vasas

2001.04.15. 13:31
A Zalaegerszeg az utolsó helyen kezdte a tavaszi szezont, ám a télen jól erősítettek a zalaiak, így néhány forduló alatt elkerültek a kieső zónából. A Vasas a télen edzőt váltott, ám az akkor hetedik helyen álló csapat - noha jól indult számukra a szezon - egyre lejjebb sodródott, pillanatnyilag a nyolcadik ZTE-vel egyenlő pontszámmal a kilencedik. A ZTE nagy bravúrt hajtott végre a múlt héten, amikor az MTK-t verte, a Vasas viszont hazai pályán kapott ki a Fraditól. Az angyalföldiek javítani szerettek volna, ám most sem jutottak tovább döntetlennél.
A forduló kétségkívül legeseménytelibb mérkőzését Zalaegerszegen játszották. Jóllehet csak az első félidő végén született meg az első gól, addig is nagy volt az iram, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, és a szögletek is jól jelzik - az első öt percben kettőt-kettőt lőtt mindkét gárda.

A félidő vége előtt három perccel aztán ugyancsak egy jobboldali szöglet után Filó fejelt az ötös sarkáról a kapu bal sarkába. Lassacskán már szokásosnak mondható, hogy a Vasas hátrányba került, hiszen az első meccset kivéve rendre hátrányban futballoztak tavasszal, jól megismerhették ezt az érzést.

A Vasas a második félidő elején pokolian rákapcsolt. Futószalagon alakították ki a helyzeteket, és az egyikből a góllövőlista első helyezettje, Kabát Péter a kapuba lőtt, és ezzel 17-re növelte góljainak számát. A Vasas érezhetően ekkor döntésre szerette volna vinni a dolgot - Komódi lövését lábbal hárította Turi -, de egy gyors ellentámadás után a hazaiak jutottak ismét előnyhöz. Egressy jól érkezett egy beadásra, és nem hibázott.

A Vasas nem kedvetlenedett ettől az eseménytől, tovább támadott, és az olimpiai válogatott Zabos nagyszerű labdával szöktette Szilit, aki meg sem állt a kapuig. A hátralévő negyedórában cseppet sem csökkent az iram, továbbra is voltak helyzetek, Bonchis és Komódi is elpuskázott egy lehetőséget. Pár perccel a vége előtt még egy esélyt kaptak a hazaiak: kiállították Juhár Tamást, a Vasas középhátvédjét. A nyomást végül kibírták a fővárosiak, és egy élvezetes mérkőzésen a Vasas harmadik idegenbeli 2-2-es meccsét játszotta.

Jegyzőkönyv:
Zalahús-ZTE FC - Vasas DH 2-2 (1-0)
ZTE: Turi - Kocsárdi, Balog, Udvari, Filó - Babati (Dobrjanszkij, 16.), Bonchis, Nagy L. (Szabó, 83.), Róth - Waltner, Egressy
Vasas: Kövesfalvi - Mónos (Sowunmi, 38.), Herczeg, Juhár, Aranyos - Simek, Pető, Zabos, Szili, Tóth N. (Komódi, 53.) - Kabát
Gólszerző: Filó (42.), Egressy (65.), illetve Kabát (54.), Szili (78.)
Sárga lap: Nagy L. (13.), Dobljanszkij (18.), Bonchis (48.), Filó (57.), illetve Juhár (25., 87.), Zabos (33.), Aranyos (45.)
Piros lap: Juhár (87.)