Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Már csak négy pont a Roma előnye

2001.04.16. 17:37
Az olasz bajnokság soron következő fordulójában egyértelmű volt a kérdés: a hétfőn vereséget szenvedő Roma képes-e megőrizni hatpontos előnyét, vagy egy újabb botlás során közelebb kerülhetnek hozzá üldözői, elsősorban a Juventus. Mivel hazai pályán sem nyert a Capello-társulat, így négy pontra csökkent az előnyük. A spanyoloknál a 30. fordulóban a toronymagasan vezető Real begyűjtötte a három pontot, a Barcelona viszont, miután ismét csak döntetlenre futotta erejéből, leszorult az ötödik helyre, vagyis pillanatnyilag nem jogosult a Bajnokok Ligájában való szereplésre.
Szinte egész Olaszország hálás volt az immáron Mancini vezette Fiorentinának, hogy megverte az AS Romát, mert így van értelme tovább játszani, és nem lefutott a bajnokság. Ráadásképpen nem várt rá könnyű ütközet, hiszen hazai pályán az utóbbi időben némileg nyögvenyelősen hozza a meccseket, a betömörülő, kontrára játszó védelmeket nem mindig képes feltörni. A Perugia sem bizonyult könnyű diónak, kivált mert Serse Cosmi csapata szerzett vezetést. Kétszer is. Az előbb Totti, utóbb Montella megpattanó lövésével egyenlítettek. Ez a találat a hosszabbításban született.

Ezt az esélyt kellett kihasználnia a Juventusnak az Internazionale ellen. Az első félidőben jóformán semmi sem jelezte, hogy valóban közeledni akar a fekete-fehér együttes a listavezetőhöz, de a második félidő első felében jó tíz perc alatt lerendezték a kérdést. Tacchinardi, Inzaghi és Del Piero volt eredményes. Az Inter erejéből - Vieri révén - csupán a szépítésre futotta.

Hernan Crespo
Az Inter vereségének legjobban talán a Parma örült, amelyik Bergamóból Milosevics góljával elvitte mind a három pontot, és ezzel megszilárdította negyedik - BL-t érő - helyezését. A Lazio a Regginát verte két Crespo-góllal, a Fiorentina két Chiesa-találattal a Leccét múlta felül. Baggio a Brescia színeiben ismét eredményes volt, ezt a Verona bánta. A Vicenza 4-2-re verte a Bolognát, ezzel nyomatékosította: nem szeretne a kiesés sorsára jutni. A kieső zónához tartozó Napoli az utolsó Barival szemben nyert. A magához térő Milan 3-0-ra verte az Udinesét.

Megint hazai pályán kapott ki a Valencia

A spanyol bajnokságban, már szombaton lejátszotta a négy élcsapat a soros mérkőzését. A Real bámulatos játékkal verte a Villarealt. Guti parádés góllal szerzett vezetést. Tizenhétről, akrobatikus mozdulattal lőtt a léc alá. A második játékrészben nyolc perc alatt pedig kiütötte a sárga-kékeket a Madrid. Guti kétszer, Roberto Carlos egyszer volt eredményes. Jó előjel mindez a Galatasaray elleni negyeddöntő előtt.

A Depor ha nehezen is, de hozta a meccsét az Osasuna ellen(2-1), a többi ellenlábas viszont megbotlott. A Valencia - nem legkedvezőbb eredmény az Arsenal fogadás előtt - hazai pályán kapott ki az Alavés ellen(1-2), a Barcelona pedig - a Villareal után - ismét 4-4-et játszott. Ráadásképpen úgy, hogy a Zaragoza többször vezetett a Nou Campban, és már a hosszabbítás perceiben Rivaldo mentette meg a katalánok becsületét. A Barcának időszerű lesz odafigyelni, mert a házi viták alatt meglehet, hogy nem jutnak a BL-be.

Mert ezek után vasárnap este a Mallorca - ugyancsak kínlódva -, voltaképpen helyzet nélkül, az utolsó percben lőtt góllal verte meg a Las Palmast(2-1), így Aragones együttese elfoglalta egy pont előnnyel a tabella negyedik helyét. A Mallorca hosszú időn keresztül időzött a táblázat második felében, de ez már senkit sem érdekel. Aragones mestert pedig a feltámadás után teljes joggal csábítják a távozó Cuper helyére, a Valencia kispadjára.