György
14 °C
24 °C

Üresen maradnak szerdán a lelátók a Bozsik-stadionban

2001.04.17. 17:34
Indulatok, egyenruhás és öltönyös rendőrök a Bozsik-stadionban. A hétvégi tömegverekedés után helyszíni bejárást tartottak, mert a rendőrség szerint a kispesti stadion a mérkőzéséken nem tudja garantálni a nézők biztonságát. Ezt a Hivatásos Labdarúgó Alszövetség is megállapította, ezért mindaddig zárt kapuk mögött játsszák a mérkőzések, amíg a pálya nem felel meg a szövetség feltételeinek.
Mindaddig zárt kapuk kénytelen játszani a Kispest a hazai mérkőzéseit, amíg nem felel meg a Bozsik-stadion a szövetség feltételeinek - tájékoztatta az Indexet Koncz László, a Kispest-Honvéd Football Club Sportkör Kft. ügyvezetője. Erről kedd délután a Hivatásos Labdarúgó Alszövetség (HLASZ) fegyelmi eljárás keretében döntött.

Bejárás: jól körbenéztek a tribünről
Délben még a rendőrség munkatársai tartottak államigazgatási eljárás keretében helyszíni bejárást, mivel úgy vélték, hogy a klub nem tudja garantálni a nézők biztonságát. Szakmai beszélgetésre hivatkozva az egyenruhások még a fotósokat is lezavarták a tribünről, míg az öltönyös rendőrök a VIP-részleget elfoglalva határozott kézmozdulatokkal jelezték, itt bizony nagy dolgok történnek.

A rendőrök utólag akarják benyújtani a számlát

Minderre az adott alapot, hogy hétvégén tömegverekedés tört ki a Videoton-Kispest mérkőzés kezdetekor. Ez feltehetőleg azért történt meg, mert a hazai és a vendégszurkolók közötti szektorok nincsenek elválasztva. Az Országos Rendőr-főkapitányság Készenléti Rendőrségének munkatársai azonnal a helyszínre siettek, és szétválasztották a két tábort. Ezek után a rendőrök a stadionban maradtak, mivel úgy vélték, a rendezvényt biztosító cég segítségük nélkül nem lenne képes megőrizni, illetve fenntartani a rendet. A BRFK a rendőri intézkedés költségeit a rendezvényt szervező céggel, azaz a Kispest-Honvéd Football Club Sportkör Kft.-vel akarja kifizettetni.

Varga Sándor, a Kispest-Honvéd Football Club igazgatója a helyszíni bejárás után úgy nyilatkozott, a rendőrség semmi újat sem állapított meg, tíz évvel ezelőtt is tudták, hogy a két tábor szektora nincs kerítéssel elválasztva. Ahhoz hogy ezt megvalósítsák, több millió forintra lenne szükség, amit a klub nem tud vállalni. A hétvégi Videoton meccset az előírt harmincöt rendezővel bonyolították le, ezért nem érzik azt, hogy a klub felelős lenne a történtekért. Úgy véli, ideje lenne megegyezni a labdarúgó szövetségnek a rendőrséggel a focimeccsek biztosításáról, mert az anyagi nehézséggel küszködő klubok nem tudják kifizetni a rendőrség által kért hatalmas összegeket.

Koncz László az Indexnek elmondta, a fegyelmi döntés miatt rákényszerülnek, hogy a 150-200 méter hosszú kerítést megépítsék, ami körübelül hárommillió forintba fog kerülni. Az viszont korántsem biztos, hogy a teljes összeget nekik kell előteremteni.

A rendőrség nyomul?

A kispesti pálya környékét az indulatok fűtötték kedd délben. Egyesek úgy vélik, a rendőrség azt akarja demonstrálni, hogy igenis szükség van rájuk. Őket viszont alaposan meg kell fizetni, de erre a klubnak nincs pénze. A HLASZ döntésével a szerdai Győr-Kispest mérkőzést is a szurkolók nélkül játsszák majd.