Klaudia
-3 °C
3 °C

Megléphet a Fradi

2001.04.18. 10:32
Szerdán megkezdődik a labdarúgó Borsodi Liga rájátszásának második köre. A forduló rangadóját Dunaújvárosban játsszák, ahol a hazaiak a gyengélkedő MTK-t fogadják. A lassan formába lendülő Újpest Zalaegerszegre látogat, és ha ezeken a mérkőzéseken "olyan" eredmény születik, a Fradi megléphet üldözői elől. Persze csak akkor, ha az Üllői úton legyőzi a tartalékos Videotont. Kispesten csak egy biztos: a nézőszám.
Dunaferr - MTK Hungária, Dunaújváros 17, vezeti: Hanacsek

A hazaiak egyre jobb formába lendülnek, az utóbbi három találkozójukat megnyerték, így bizakodva várhatják az MTK elleni rangadót. Rangadó ez annak ellenére is, hogy a kék-fehérek az elmúlt két fordulóban is vereséget szenvedtek. Igaz, míg tavaly a bajnoki cím sorsáról döntött a két együttes tavaszi meccse, most a tét mindössze annyi, hogy ki tud jobban a Fradira tapadni.

Matáv Compaq-Sopron - Lombard FC, Tatabánya 17, vezeti: Ábrahám

Még egy rangadó, igaz, ez nem a dobogós helyek, hanem a kiesés szempontjából fontos a két gárda számára. Az előző fordulóban mindkét csapat vereséget szenvedett, de amíg a hazaiak otthonukban, addig a Lombard Dunaújvárosban hagyta el pont nélkül a pályát. Reszeli Soós István, a Sopron trénere szerint csapatát hetek óta elkerüli a szerencse, de reméli, ez a tendencia, egyszer végre megszakad. Ebedli Ferenc, a tatabányaiak mestere egyszerűen az év legfontosabb összecsapásának nevezte a találkozót.

Kispest-Honvéd - Győri ETO, Bozsik-stadion 17, vezeti: Hajdó

Ez a forduló egyetlen találkozója, ahol előre meg lehet mondani a nézőszámot. A hétvégi tömegverekedés után, a Hivatásos Labdarúgó Alszövetség kedden megállapította, Kispesten mindaddig zárt kapuk mögött játsszák a mérkőzéseket, amíg a pálya nem felel meg a szövetség feltételeinek. Így az edzőváltás után most a közönség hiánya is gyengíti a hazaiakat. Pedig a Győr ellen elkellnének a szurkolók, hiszen a vendégek hetek óta magabiztosan játszanak, és bárhol képesek meglepetést okozni.

Zalahús-ZTE - Újpest, Zalaegerszeg 18, vezeti: Megyebíró

A zalai együttes a rájátszás előtt az egyik biztos kiesőnek tűnt, de tavaszra összeszedte magát a gárda. (Mellesleg nem is erősített rosszul télen, elég csak Telekre vagy Egressyre gondolni.) Az alapszakaszbeli mérkőzésekkel együtt, ebben a szezonban már háromszor játszottak egymás ellen a csapatok, és mindhárom találkozót a fővárosiak nyeték, gólarányuk is imponáló (10-0) a Zete ellen. Egerszegen viszont abban bíznak, hogy tavasszal az UTE ritkán úszta meg négy kapott gól alatt az idegenbeli meccseit.

Vasas DH - Debrecen, Fáy u. 18, vezeti: Makai

Bozsik Péter, a hazaiak trénere az elmúlt forduló után úgy nyilatkozott, hogy ha csapata játszik, nyugodtan előre be lehetne írni az 1-1-es vagy a 2-2-es végeredményt. Számára olybá tűnik, hogy játékosai nem tudnak nyerni. Valószínűleg a debreceniek örülnének neki a legjobban, ha most sem sikerülne. A hajdúságiak bíznak benne, hogy továbbtart a bajnokság elején még bajnoki címre is esélyesnek tartott Vasas bukdácsolása. A Loki igen nehéz helyzetben van, és ahhoz, hogy bent tudjon maradni, elengedhetetlen egy-két idegenbeli bravúr is.

Ferencváros - Videoton, Üllői út 19, vezeti: Kassai

A Fradi lendületben van, nincs sérült és eltiltott játékosa, így bizakodva várhatja a Videoton elleni összecsapást. Pinte Attila saját elmondása szerint élete csúcsformájában van, ezt igazolja az előző két fordulóban szerzett négy gólja. A fehérváriaknál ugyanakkor sérülések tizedelik a csapatot, és a legutóbbi három találkozójukat elvesztették. Ugyanakkor a csapat vezetői nem a Fraditól, sokkal inkább saját szurkolóiktól félnek. Az elmúlt két fordulóban is a Vidi-szurkolók botrányaitól volt hangos a sajtó. (Előbb hazai pályán a Sopron ellen, majd a hétvégén Kispesten okoztak gondot a rendezőknek a felhevült Videoton-szimpatizánsok.)