József, Bánk
-6 °C
0 °C

Mi lesz veled Tatabánya?

2001.04.18. 19:25
A kiesés szempontjából létfontosságú összecsapást játszottak Sopronban. A hazaiak egy jó iramú mérkőzésen az első félidőben szereztek vezetést, majd a folytatásban növelték előnyüket, mint később kiderült, bebiztosították győzelmüket. Az alapszakaszt az élen záró Lombard pedig elmondhatja, hogy tavasszal még mindig nyeretlen.
Mozgalmas, de sportszerű első félidőt láthattak a nézők. A soproniak végig többet támadtak, de támadásaik csak a félidő végén érettek góllá. Orabinec adott középre jobbról, Preisinger lefejelte az érkező Sira elé a labdát, a csatár pedig nyolc méterről kilőtte a hosszú sarkot. Végig nagy nyomás nehezedett Gelei kapujára, de a gól kivételével jól állt a lábán a bányász védelem.

A második 45 percben a vendégek sokkal erőszakosabban kezdtek, de helyzeteiket nem tudták érvényesíteni, a kapu előtt határozatlanok voltak. A soproniak pedig egyre magabiztosabban játszottak, és a félidő közepén Preisinger révén növelték előnyüket. Mint kiderült, ezzel a győzelmet is megszerezték, így a Lombardot igen nehéz helyzetbe hozták.

A tatabányaiak pedig közel állnak ahhoz a bravúrhoz, hogy az alapszakasz megnyerése után kiesnek. És nagyon úgy tűnik, hogy nem is a Kiprich-Ferling edződuóval volt a baj...

Jegyzőkönyv:
Matáv Compaq-Sopron - Lombard FC, 2-0 (1-0)
Sopron: Horváth - Szabados, Horváth R., Tóth I - Orabinec, Tóth M., Somogyi, Salagean, Nagy T. - Preisinger, Sira.
Lombard FC: Gelei - Hornyák, Cseri, Obradovic - Süveges, Árki, Vámosi, Vignjevic, Schafranek - Pekovic, Vincze.
Gólszerző: Sira (35.), Preisinger (72.)