Konrád
8 °C
26 °C

Fellélegezhet a Vasas

2001.04.18. 20:16
Kötelező győzelmet aratott a bajnokságban eddig gyengélkedő Vasas a Debrecen ellen kettő egyre. A hazaiak fölényben játszottak, és harmincnyolcadik percben a vezetést is meg szerezték Kabát tízméteres lövésével. A debreceniek két perc múltán egyenlítetek Radojicsics révén. Pető fejesgólja után további találat már nem esett, így Vasas begyűjtötte a számára létfontosságú három pontot.
A Vasas legutóbb még a tavaszi szezon kezdetén, a hatodik fordulóban tudott győzni, akkor emlékezetes mérkőzésen nyertek Bozsik Péter tanítványai hat kettőre a Újpest ellen. A Debrecen ellen győzelmi reményekkel lépek pályára a piros kékek, ugyanis ellenfelük a Debrecen sem remekel az ide pontvadászatban, a forduló előtt a bajnokság utolsó helyén állt a hajdúsági gárda.

A hazaiak a középkezdést követően rögtön támadólag léptek fel, látszott hogy minél hamarabb szeretnék eldönteni a mérkőzést a Vasas támadók. Simek az első percekben kétszer is jól lőtte be a labdát, de a védők mindkétszer mentettek. A hazai rohamok a harmincnyolcadik percben góllá értek. Szili cselezett ki két védőt a debreceni tizenhatosnál, majd Kabáthoz passzolt, aki tíz méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-0). Egy perc múlva kettőre nőhetett volna a Vasas előnye, de Szili közeli lövését Téglási nagy bravúrral kiütötte, a kipattanó labdát Tiber az ötösről a bal kapufára rúgta. Az ellenakcióból váratlanul egyenlített a vendégcsapat. Radojicsics kapott jó labdát a Vasas tizenhatosán, és egy jó csel után hét méterről a jobb alsó sarokba helyezett (1-1).

A második játékrészt ott kezdte a piros-kék gárda, ahol az elsőt abbahagyta, továbbra is Tiberék támadtak többet. Rögtön a kezdés után Sowunmi beadását Szili kapta jó helyzetben, de Vadicska az utolsó pillanatban szerelni tudott. A hatvanötödik percben ismét előnyhöz jutott a hazai csapat. Szil szöglete után Pető fejelt az ötösről Téglási kapujába (2-1).

Jegyzőkönyv:
Vasas DH - Debrecen 2-1 (1-1)
Vasas: Kövesfalvi 0 - Simek 6 (Tóth A. 0, 79.), Pető 7, Herczeg 5, Aranyos 5 - Sowunmi 6, Zováth 6, Zabos 6 (Tóth N. 0, 63.), Szili 5 - Kabát 6, Tiber 5 (Komódi 5, 46.).
Debrecen: Téglási 6 - Vadicska 6, Frida 6, Aleksic 5 - Böőr 6, Sándor Cs. 5, Radojicic 5, Ulveczki 6, Szatmári 5 - Bajzát 6, Siklósi 5.
Gólszerző: Kabát (39.), Radojicic (43.), Pető (66.)
Sárga lap: Hanák (65.), Aranyos (71.), Zováth (75.)