Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

A hosszabbításban egyenlített az Újpest

2001.04.18. 23:15
Kapcsolódó cikkek (1)
Medgyesinek a hosszabbításban lőtt góljával egyenlített az Újpest Zalaegerszegen. A mérkőzés első félideje gyenge eseménytelen játékot hozott. A második negyvenöt percben Egressy büntetőjével a zalaiak szerezték mg a vezetést, amit Medgyesi egyenlített ki a kilencvenkettedik percben.
A nyolcadik helyezett Zalaegerszeg sorozatban negyedik mérkőzését játssza a fővárosi csapatok ellen. A sorozatot az FTC ellni döntetlennel kezdték majd nyertek a Hungária-körúton, és legutóbb kettő kettőt játszottak hazai pályán a Vasas ellen. A vendég Újpest kezd magára találni két hete Tatabányán nyertek, a múlt hét végén pedig az MTK-t verték, így már harmadikok a tabellán.

A találkozó első félideje gyenge játékot hozott érdemleges helyzet nélkül. A második játékrészben, az ötvenharmadik percben megszerezte a vezetést a hazai csapat. Kunzo buktatta Nagy Lajost a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Egressy a bal alsó sarokba lőtte (1-0).

Az újpestiek mindent megtettek az egyenlítésért, de próbálkozásaik rendre elhaltak a jól záró hazai védelmen. A zalai szurkolók már a győzelmet ünnepelték, amikor a kilencvenkettedik percben egyenlítettek a vendégek. Medgyesi vezette fel a labdát, a hátráló védők között mintegy 30 m-ről lövésre szánta el magát, labdája a meglepett Turi lába között vágódott a kapuba (1-1).

Jegyzőkönyv
Zalahús-ZTE - Újpest 1-1 (0-0)
Zalaegerszeg, 7500 néző, V: Megyebíró
Zalahús-ZTE: Turi - Kocsárdi, Balog, Udvari, Filó - Bonchis, Nagy L., Dobrjanszkij (Csóka 69.), Róth (Józsi 89.) - Waltner (Sabo 80.), Egressy
Újpest: Bíró Sz. - Medgyesi, Urbán, Tamási, Lőw - Tokody (Terjék 55.), Kunzo, Dvéri, Pető (Galaschek 27.) - Herczeg (Pest 65.), Orescsuk
Sárga lap: Dobrjanszkij (67.), illetve Lőw (20.), Tokody (28.)
Gólszerzők: Egressy (53., 11-esből), illetve Medgyesi (92.)