Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Tatabányán elfelejtették a szót: győzelem

2001.04.21. 19:55
Ismét vesztesen hagyta el a pályát az alapszakasz győztese, a Lombard. Ezúttal a Kispest hozta el a három pontot Tatabányáról. Úgy tűnik, a hét közben kirótt hárommilliós összbüntetés se tudott hatni a játékosokra. A kispestiek tizenegyesből szerezték a győzelmet jelentő gólt. A mérkőzést két kiállítás színesítette.
Hiába a hárommilió forintos elnöki büntetés, hiába az elnöki ígéret, miszerint több játékostól megválnak Tatabányán, a csapat egyszerűen képtelen nyerni. A Honvéd viszont Szurgent Lajos irányítása óta (két meccs) veretlen. A kispesti szurkolók pedig örülhettek, mert végre láthatták játszani kedvenceiket.

A Tatabányánál úgy tűnik, nem az edzővel volt a baj. Ezt az eredménysort bárkivel el lehet érni. Most az a Kispest verte meg otthonában a "bányászfiúkat" amely az alapszakaszban a kieséstől rettegett, míg a hazaiak magasan nyerték csoportjukat. Nagyot fordult azóta a világ. A Kispest stabil középcsapat lett, a hazaiak pedig...

Unalmas, rengeteg hibával tarkított első félidőt láthatott a mintegy háromezer néző. A kapuk szinte alig forogtak veszélyben, a legveszélyesebb akciónál Lőrinc fejelt Téger elé, akinek a tízméteres lövését Faragó lesről a kapuba pöckölte.

A rendkívül alacsony színvonalú összecsapás a 66. percben dőlt el, amikor Szabó szöglete után Vámosi kilökte Lőrincet a labda alól. A jogosan megítélt büntetőt Faragó értékesítette, 0-1. a gól után többen nem tudtak uralkodni az idegeiken. Előbb a 73. percben Faragó, majd slusszpoénként a 89. percben Vámosi hagyta el idő előtt a játékteret.

Ebedli Ferencre nagy munka vár. Vagy csodát kell tennie Tatabányán, vagy el kell kezdenie egy olyan csapat építését, amely sikerrel veszi fel a küzdelmet, hogy visszakerüljön az első osztályba.

Jegyzőkönyv:
Lombard FC Tatabánya -Kispest-Honvéd FC 0-1 (0-0)
Lombard: Balogh - Hornyák, Vámosi, Obradovic - Molnár B. , Árki, Goncalves, Schafranek - Nagy I. S. (Kiss B., 70.), Pekovic (Bajkusa, 56.), Vincze.
Kispest: Nota - Babos, Lőrinc, Téger, Szekeres- Dubecz, Pintér, Szabó T., Kovács B. (Faragó, 42.), Németh N. - Sasu (Torghelle, 57.).
Gólszerző: Faragó (11-esből, 66.)
Sárga lap: Sasu (34.), Vámosi (38.), Molnár B. (50.), Dubecz (57.)