Gusztáv
-4 °C
1 °C

Hiába játszott Korsós, nyert a Vasas

2001.04.21. 21:41
Kapcsolódó cikkek (1)
A hét közben edzőcserét végrehajtott hazai gárda már mérkőzés elején vezetéshez jutott, ám a Vasas nem esett pánikba. A félidő közepén egyenlített, majd a második játékrészben a vezetést is megszerezte. Az elmúlt hetekből tanulva azonban nem álltak le a fővárosiak, és növelték előnyüket. A fehérváriak a meccs végén szépítettek, de egyenlíteni már nem tudtak. Így tovább tart a hetek óta tartó rossz szériájuk.
A vendégek az első percekben távoli lövésekkel próbálkoztak, ezzel is jelezve, hogy bosszút akarnak állni a Magyar Kupa-búcsúért. A hazaiak első próbálkozása viszont góllal ért véget. Egy visszagurítás után Usvat ívelt középre, Balassa 10 méterről a jobb alsó sarokba fejelt, 1-0. A gól kissé visszavetette az angyalföldieket, és így unalmas mezőnyjáték alakult ki, mely során a kapuk nem kerültek veszélybe.

A félidő közepén átvette a játék irányítását a Vidi, ezért hatott meglepetésként, hogy egyenlített a Vasas. Szili végezhette el a szabadrúgást Milinte kapujától 25 méterre, nagyszerűen találta el a labdát, lövése védhetetlenül csapódott a jobb felső sarokba, 1-1. Kiegyenlített első félidő után mindig az a csapat kapott gólt, amelyik többnyire védekezett.

A 64. percben megszerezte a vezetést a fővárosi piros-kék alakulat. Simek amolyan "minden mindegy" alapon lövésre szánta el magát, és Milinte - aki a Kispest ellen kapott hatalmas potyagólt - ismét alaposan elnézte a lövést, így a labda a "páncélmellényéről" megpattanva, bevánszorgott a kapuba. A lövés erejét jól jellemzi, hogy a labda nem ért el a hálóig.

Negyedórával a vége előtt növelte előnyét a Vasas. A nemrég még a válogatottban is megfordult Sowunmi szlalomozott be a tizenhatoson belülre, lövését azonban Milinte bravúrral védte. Pechjére a kipattanó labdát Pető fejelte az üres kapuba. A gól után két perccel Sowunmi megmutatta, hogyan kell kihagyni a kihagyhatatlant. Az üres kapuval szemben lukat rúgott.

Az utolsó percekben mindent egy lapra feltéve támadtak a hazaiak, és a 88. percben Korsós beadását Usvath helyezte a hálóba. Az utolsó percben még Kabát előtt adódott gólszerzési lehetőség, de tiszta helyzetből a szögletzászlót találta el. Így a Vidi továbbra sem tudta megszakítani hetek óta tartó negatív sorozatát.

Jegyzőkönyv:
Videoton FCF -Vasas DH 2-3 (1-1)
Videoton FCF: Milinte - Gáspár, Balassa, Hompoth - Usvat, Tóth B., Fodor, Németh T. - Julinho - Leo (Földes, 46.), Korsós.
Vasas: Kövesfalvi - Herczeg, Pető, Juhár, Tóth A. - Simek (Tóth N., 66.), Zabos (Komódi, 30.), Zováth, Szili, Sowunmi (Maróti, 91.) - Kabát.
Gólszerző: Balassa (10.), Szili (45.), Simek (64.), Pető (75.), Usvat (88.)
Sárga lap: Pető (26.), Hompoth (51.), Zováth (87.), Gáspár (91.)