Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Jól hajrázott a Dunaferr

2001.04.28. 20:00
Kapcsolódó cikkek (1)
Nulla egyről fordítva, kettő egyre nyert a Dunaferr a Zalaegerszeg ellen. A vezetést a vendégek szerezték meg az első félidőben Egressy révén. A dunaújvárosiak jól hajráztak , a második negyvenöt percben két gólt is lőttek, így ha nehezen is, de otthon tartották a három pontot.
Két, az utóbbi fordulókban gyengélkedő alakulat csapott össze Dunaújvárosban. A hazaiak két fontos találkozózót is elvesztettek sorozatban, először otthon botlottak az MTK ellen, majd Újpesten szenvedtek három kettes vereséget. A vendég Zalaegerszeg sem remekelt az elmúlt időkben, utolsó sikerüket még a tizedik fordulóban aratták, amikor a Hungária körúton nyertek.

A első játékrészben jól kezdett a Dunaferr, a tizennyolcadik percben Penksa ugratta ki középen Tökölit, akinek ballábas lövését Turi hárította. A huszonegyedik percben meglepetésre a vendégek szerezték meg a vezetést. Kocsárdi a jobboldalról végezhetett el bedobást, a labda a kaputól nyolc méterre felugró Egressy felé szállt és a vendégcsatár a léc alá fejelt (0-1).

A második félidőben alaposan rákapcsoltak a házigazdák. Teljesen beszorította a tavalyi bajnok a zalai csapatot. A rohamok nem maradtak eredmény nélkül. A 65. percben Kiss Gy. ívelt fel szabadrúgást a felezővonal közeléből, Bagoly visszafejelt labdáját Jakl öt méterről ugyancsak fejjel továbbította a kapu bal oldalába (1-1). A Dunaferr tovább támadott, és a hetvenötödik percben Penska egyéni akciója után a győzelmet jelentő találatot is megszerezték (2-1).

Jegyzőkönyv
Dunaferr SE -Zalaegerszegi TE 2-1 (0-1)
Dunaferr: Rabóczki - Molnár, Éger, Bagoly, Kiss Gy. - Zavadszky, Jäkl, Lengyel, Penksa - Nicsenko, Tököli.
ZTE: Turi - Kocsárdi, Telek, Udvari, Balogh - Bonchis, Dobljanskij, Nagy L., Róth - Waltner, Egressy.
Gólszerző: Egressy (21.), Jäkl (65.), Penksa (75.)
15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft