Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Sopronban kapott ki az Újpest

2001.04.28. 19:24
Hazai közönsége előtt kettő egyre nyert a Sopron az Újpest ellen. A házigazdák Salagean potyagóljával szereztek vezetést a huszadik percben, amit a második félidő elején Galaschek fejesből egyenlített ki. A Matáv Somogyinak a lefújás előtt tíz perccel lőtt góljával szerezte meg a győzelmet.
Kedvező előjelekkel készülődhetett az Újpest elleni mérkőzésre a Matáv Sopron. A legutóbbi két fordulóban négy pontot gyűjtöttek, és még gólt sem kaptak. A csapatot a legerősebb összeállításában küldhette pályára Reszeli Soós István vezetőedző, csupán Varga Krisztián és Sira István hiányzott a kezdőcsapatból. A Dunaferrt verő lila-fehéreknél a gárda vezéregyéniségének, Urbán Flóriánnak a sérülése okozott gondot, rajta kívül eltiltását töltő Herczeg Miklós játékáról kellett lemondania Kisteleki Istvánnak.

A huszadik percben nagy kapushiba után szerzett vezetést a hazai csapat. A soproniak román származású játékosa, Salagean a bal oldalról ívelt a kapu előterébe, és a beadásnak szánt labda a meglepett Bíró Szabolcs mellett az újpesti kapuba vágódott (1-0). A vendégek a bekapott gól után fokozatosan lendültek játékba, főleg Dvéri szervezhette a játékot szabadon. A harmincharmadik percben Preisinger lőtt zúgó kapufát, majd a negyvenötödik percben Orescsuk hat méterről, ordító helyzetben hibázott.

Az Újpestiek a második félidő negyedik percében egyenlítettek. Dvéri jobboldali szabadrúgását Galaschek az ötösről a jobb sarokba fejelte (1-1).Tíz perccel a lefújás előtt eldőlt a három pont sorsa: Nagy Tamás cselezgetett a tizenhatos bal oldalán, majd az alapvonalról pontosan gurított vissza Somogyihoz, aki a tizenhatosról, jobbal a jobb alsó sarokba lőtt (2-1). A soproniak végig jobban akarták a győzelmet, így végül megérdemelten jutottak a három ponthoz.

Jegyzőkönyv:
Matáv Sopron -Újpest FC 2-1 (1-1)
Sopron: Horváth T - Vincze, Szabados, Tóth I. - Orabinec, Tóth M., Somogyi, Salagean, Nagy T. - Takács, Preisinger.
Újpest: Bíró Sz. - Medgyesi, Galaschek, Tamási, Lőw - Tokody, Kunzo, Dvéri, Szélesi - Orescsuk, Terjék.
Gólszerzők: Salagean (20.), Galaschek (50.), Somogyi (80.)