Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jászapáti Petra
kedd 11:00
Jászapáti Petra
Rövidpályás gyorskorcsolya

Sasu góljával verte a Kispest az MTK Hungáriát

2001.04.29. 19:52
Kapcsolódók (1)
A forduló záró mérkőzésén az utolsó négy mérkőzéséből mindössze egyet megnyerő MTK az edzőcserén átesett Kispesthez látogatott és egygólos vereséget szenvedett. Az első félidő gyenge játékot és kevés eseményt hozott. A félidő legnagyobb helyzetét Bükszegi hagyta ki, amikor közelről fölé bombázott. A második játékrészben Bükszegi találta telibe a kapufát, majd Illés Béla lőtt közelről mellé. A meccs egyetlen gólját a Kispest román légiósa, Sasu lőtte, amellyel a piros-feketék egy nullra megnyerték a találkozót.
Az MTK kezdte agilisabban a meccset, előbb Illés elől mentetek a védők, majd a nyolcadik percben Madar ugratta ki Bükszegit, e kék-fehérek csatára tíz méterről az égbe lőtt. A tizedik percben Illés lépett ki a védők közül, lövésével azonban csak az oldalhálót találta el. A mérkőzés az első negyedóra aktív játéka után alaposan visszaesett. A félidő gyakorlatilag értékelhető akció nélkül zajlott, rengeteg hibával játszottak a csapatok.

A félidő legnagyobb helyzetét a harminckilencedik percben Bükszegi hagyta ki. Egy beadást a Honvéd kapusa, Nota kiejtett, a labda Bükszegi elé került, aki azonban ahelyett, hogy az üresen álló Madarhoz passzolt volna, szorongatott helyzetből fölé durrantott.

A második negyvenöt percben fokozta az iramot az MTK. Bükszegi huszonkét méterről vállalkozott lövésre, a labda a vetődő Nota mellett a kapufán csattant. Az ötvennyolcadik percben Buzsáky vette célba a kispesti kaput, de Nota ezúttal is védett. A mérkőzés -eddig nem túl magas -nívója emelkedett, egyre többször kerültek veszélybe a kapuk.

A hatvanötödik percben Kincses beadását Illés hatalmas helyzetben, öt méterről sípcsonttal lőtte mellé. A kimaradt MTK helyzetek után váratlanul vezetést szerzett a Kispest. Húsz perccel a lefújás előtt a frissen beállt Piroska szöktette Sasut, és román csatár a késlekedő Kuttor és Vlaszák mellett a bal alsó sarokba lőtt. A hátralévő időben a hazaiak jobbára csak ara ügyeltek, hogy ne kapjanak gólt. Ez sikerült, így végeredményben egy nullra nyertek.

Kispest-Honvéd - MTK Hungária 1-0 (0-0)
Bozsik-stadion, 2000 néző, V: Juhos
Kispest: Nota - Füzi K., Lőrinc, Téger, Szekeres - Dubecz, Lipták, Szabó T. ( Piroska 67), Németh - Kovács B., Sasu (Torghelle 80)
MTK: Vlaszák - Komlósi, Kuttor, Szamosi, Elek - Madar, Golovic (Buzsáky 55), Jezdimirovic, Füzi Á. - Bükszegi (Ferenczi 73), Illés
Gólszerző: Sasu (69)
sárga lap: Golovic (34.), Jezdimirovic (45.), Lipták (65), Piroska (71), Dubecz (80)