Eleonóra
-1 °C
2 °C
Tóth Ivett
ma 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Nem született gól Leedsben

2001.05.02. 21:40
A labdarúgó Bajnokok Ligájának elődöntőjében gólnélküli döntetlennel végződött a Leeds-Valencia összecsapás. Hazai rohamokkal és vendég helyzetekkel kezdődött a meccs. A spanyolok részéről Mendieta és Sanchez, míg angol részről Smith hibázott nagy helyzetben, így félidőben maradt a vendégek számára kedvező gólnélküli döntetlen. Az angolok a második félidőben továbbra is mezőnyfölényben játszottak, de a legnagyobb lehetőségeket is elpuskázták. Ezzel az eredménnyel még nem dőlt el a továbbjutás kérdése, erre majd a valenciai visszavágó adja meg a választ.
HIRDETÉS
Bajnokok Ligája főtámogatója
A Real Madrid-Bayern München rangadó után, két "kiscsapat" mérte össze tudását a labdarúgó Bajnokok Ligájának elődöntőjében. Az idézőjel jogos, hiszen a Valencia tavaly BL-finalista volt, míg a Leeds az idei évben remekel, a bajnokságban is feljöttek a harmadik helyre.

Leedsi fölény, valenciai lehetőségek

A találkozó első nagy helyzetét a vendég Valencia hagyta ki. A tizenkettedik percben Sanchez beadását Carew ollózta kapura, de Nigel Martyn bravúros vetődéssel hárította a sarokra tartó labdát. Nyolc perc múlva ismét a vendégek veszélyeztettek. Egy beadást Martyn öklözött ki, a kipattanó labdát Mendieta a felső kapufára lőtte, majd Sanchez ismételhetett, de a tizenhatosról fölé durrantott.

Alain Smith
A félidő felénél Bowyer kapott jó labdát a a tizenhatos vonalánál, lövése azonban leperdült lábáról, és mellé szállt. A hajrában erősítettek a hazaiak, de gólt nem sikerült lőniük. Előbb Rio Ferdinand beadásra rontották el az egymást zavaró csatárok, majd a francia Dacourt lőtt mellé. A negyvenharmadik percben Alain Smith fejelhetett volna, de a fiatal támadó hajszállal lemaradt Kewell passzáról. A végére akadt helyzet a túloldalon is, Juan Sanchez elől ismét Martyn mentett, így félidőben maradt a null null.

Kimaradnak a hazai helyzetek

Leedsi szögletekkel a folytatódott a meccs, és a hazaiak majdnem meg is szerezték a vezetést. Matteo fejelt kapura, a labdát Canizares a kapu torkából paskolta ki. Az angolok szerint a labda már túlhaladt a gólvonalon, de az olasz játékvezető, Collina továbbot intett.

A félidő felénél Smith kapott jó indítást, de kisodródott, és már nem tudta jól eltalálni a labdát. Tovább rohamozott a Leeds, és hetvenegyedik percben újabb hatalmas helyzetet hagyott ki. Egy beadásra rosszul jött ki Canizares, a hazaiak átemelték felette a labdát, amelyet Bowyer közelről az üres kapu felső lécére fejelt.

A spanyolok is egyre idegsebben játszottak, jól mutatta ezt a Carboninak és Barajanak kiosztott két sárga lap, amely azt jelentette, hogy a két valenciai kiválóság a visszavágón nem léphet pályára. Tíz perccel a lefújás előtt A. Smith bombázott távolról, de lövése pontosan a kapu közepén álló Canizares kezébe landolt. A nyolcvanhetedik percben még Carew került helyzetbe, de rosszul találta el a labdát, majd a cserejátékos, Vicente fejesét hárították a védők a gólvonalról, így maradt a null null. Az eredmény azt jelenti, hogy a továbbjutásról a valenciai visszavágón határoznak a csapatok.

Leeds-Valencia 0-0

Leeds 35 000 néző, V.:Collina (olasz)
Leeds: Martyn - Harte, Dacourt, Ferdinand, Mills - Batty, Bowyer, Matteo - Kewell - Smith,Viduka.
Valencia: Canizares - Pellegrino, Ayala, Angloma, Carboni - Albelda, Mendieta, Baraja, Kily Gonzalez (Vicente 89) - Carew,Sanchez ( Zahovic 66)
Sárga lap: Baraja (65).Carboni (68)