Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Havonta választanak legjobbat a labdarúgóknál

2001.05.04. 13:08
A Magyar Labdarúgó Liga és a Borsodi Sörgyár Rt. ezentúl minden hónapban megválasztja a hónap labdarúgóját. A díjjal 500.000 Ft és egy emlékplakett jár. A legjobbak sorrendjét egy kilencfős zsűri dönti el. Április legjobbja Pinte Attila lett, Lipcsei Péter és Urbán Flórián előtt.
Elsősorban a látványosságot, a küzdelmet és a sportszerűséget osztályozzuk ebben a versenyben - mondta Koncz Ernő azon a sajtótájékoztatón, melyet a Magyar Labdarúgó Liga tartott. Az apropót az adta, hogy a Liga és a Borsodi Sörgyár Rt., ezentúl minden hónapban kiosztja a hónap játékosa címet. Ez a "játék" azonban nem számít bele az év végi, Év játékosa szavazásba.

Détári Lajos
az egykori világválogatott labdarúgó szavazata is számít
A díjazottak minden hónapban 500.000 Ft-ot és egy emlékplakettet kapnak. A díjakat minden hónap végén, a Magyar Televízió vasárnap esti gólösszefoglalójában adják át. Az első helyet egy pontozás alapján számolják ki, melynek értelmében a szavazók az adott fordulóban megneveznek egy játékost, és az a labdarúgó 5 pontot kap szavazatonként. A hónap végén pedig összeadják a kapott pontokat, és aki a legtöbbet kapta, az a hónap játékosa.

Április legjobbja: Pinte

A szavazók között nyolc futballszakember - Bicskei Bertalan, Illovszky Rudolf, Baróti Lajos, Puhl Sándor, Mészőly Kálmán, Bene Ferenc, Nyilasi Tibor, Détári Lajos - valamint a Telesport egy munkatársa - Knézy Jenő vagy Faragó Richárd - található.

A múlt havi díjazottat a mai sajtótájékoztató keretében hirdették ki. E szerint április legjobbja Pinte Attila (Ferencváros) lett 75 ponttal. Második helyen a szintén fradista Lipcsei Péter végzett 40 ponttal, míg a harmadik az újpesti Urbán Flórián lett 35 ponttal.