Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Tovább tart a kispesti csoda

2001.05.04. 20:17
Kapcsolódó cikkek (1)
Tovább folytatja remeklését a bajnokságban a Kispest Honvéd csapata. Ezúttal Újpesten nyertek a piros-feketék Sasu góljával egy nullra. A Honvéd sorrendben negyedik mérkőzését nyerte meg, sőt az új szakvezetővel, Szurgent Lajossal még gólt sem kapott. A táblázaton így megerősítették helyüket a második helyen, és már csak két pontra vannak a listavezető Ferencvárostól.
Fővárosi rangadóval indult a forduló péntek délután, az Újpest a Kispestet fogadta. A lila-fehérek a múlt héten Sopronban szenvedtek vereséget, így mindenképpen javítani akartak. Kisteleki István vezetőedző a csapat összeállításánál kedvező helyzetben volt, hiszen sem sérülés, sem eltiltás miatt nem kellett kihagynia senkit a megszokott kezdő tizenegyből.

Már az első percben majdnem megszerezte az Újpest a vezetést. Orescsuk futott el a balszélen, jól gurított vissza, Lőw a tizenegyes pontról laposan kapura lőtt, Nota vetődve hárított. Három perc múlva Sasu ugrott ki, de Tamási határozottan szerelte. A kispesti csatár elesett a büntetőterületen belül, de a játékvezető helyesen nem adott büntetőt.

Az újpestiek mezőnyfölényben játszottak, de kevés helyzetet tudtak kialakítania vendégek kapuja előtt. A félidő felénél Herczeg futott el a szélen, visszagurítását azonban Kunzo az égbe lőtte. A huszonhatodik percben Tokody remekül indította Herczeget, aki elvitte a labdát Nota mellett is, azonban kisodródott, és gurítását a visszafutó Szekeres menteni tudta gólvonalról.

A második játékrész ismét újpesti lehetőséggel indult, de Orescsuk lövését Nota hárította. A hatvanhatodik percben kimaradt a legnagyobb hazai helyzet. Dvéri beadását Herczeg tiszta helyzetből fejelte mellé.

A kimaradt hazai lehetőségek után váratlanul vezetést szerzett a Kispest. Marius Sasu lépett ki a védők közül egy átadással, és a kivetődő kapus mellett a hosszú sarokba lőtt a hetvenhetedik percben (0-1).

A hajrában erősített az Újpest, még Urbánt is előrement a csatársorba. A fellazult lila-fehér védelem mellett Torghelle biztosíthatta volna be a vendégek győzelmét, de öt méterről ajtó-ablak helyzetből mellé fejelt. Az utolsó pillanatokban még Terjék kiegyenlíthetett volna, de fejese elkerülte a kaput, így maradt az egygólos vendéggyőzelem.

Újpest - Kispest-Honvéd 0-1 (0-0)
Megyeri út, 2000 néző, V: Kassai
Újpest: Bíró Sz. - Medgyesi, Urbán, Tamási (Deme 79.), Lőw - Tokody, Dvéri, Kunzo, Szélesi (Galaschek 52.) - Orescsuk (Terjék 57.), Herczeg
Kispest: Nota - Füzi K. (Németh 50.), Lőrinc, Téger, Szekeres (Babos Á. 64.) - Dubecz, Lipták, Szabó T., Müller - Sasu, Kovács B. (Torghelle 82.)
gólszerző: Sasu (77.)
sárga lap: Deme (90.), illetve Szekeres (59.), Kovács B. (79.)