Ágnes
-1 °C
2 °C

Egy gól és más semmi

2001.05.05. 20:02
Egy gyenge színvonalú találkozón a hazaiak a fiatal Mészáros jól eltalált lövésével otthon tartották a három pontot, a szinte csak a védekezéssel törődő Sopron ellen. Az első félidőben minden helyzetet elpuskáztak Tököliék, a szünet után azonban a maguk javára fordították a találkozót. A Sopron erejéből mindössze egy kapufára tellett.
Az első játékrészt szinte az ellenfél térfelén töltötte a hazai gárda, gólt azonban nem tudott szerezni Egervári Sándor csapata. A vendégek szemmel láthatóan azzal a taktikával érkeztek Dunaújvárosba, amellyel pontot tudtak rabolni a Hungária körútról is. Azaz a biztos védekezést előtérbe helyezve, a támadást szinte teljesen feladva.

A Dunaferr azonban a legnagyobb helyzeteket is elpuskázta az első félidőben. A 18. percben Salagean hibájából Tököli léphetett ki, de 14 méterről leadott lövését bravúrosan védte Horváth. Öt perccel később Nicsenko a kihagyhatatlant is kihagyta. Zavadszky beadását 5 méterről fejelte a kapu mellé.

A második játékrészben aztán a fiatal Mészáros megmutatta az "öregeknek", hogyan kell gólt lőni. A játékrész kilencedik percében hatalmas gólt lőtt a vendég kapu jobb felső sarkába. A folytatásban az egy hónapja kényszerszüneten lévő Pomper is pályára lépett és azonnal gólhelyzetbe is került. Szép cselek után 15 m-ről leadott lövését, Horváth T. lábbal mentette.

A 72. percben Preisinger 8 m-ről jobbal célozta meg a jobb alsó sarkot, Rabóczki kapufára ütötte a labdát, amely onnan visszapattant a kapus ölébe. Ez volt a vendégek legnagyobb helyzete, az egyébként gyenge színvonalú találkozón. A Dunaferr ha nehezen is, de otthon tartotta a három pontot, és életben tartotta dobogós álmait.

Jegyzőkönyv
Dunaferr SE - Matáv Sopron 1-0 (0-0)
Dunaferr: Rabóczki 0 - Nikolov 4, Éger 6, Salamon 5, Kiss Gy. 6 - Zavadszky 4 (Mészáros 6, 46.), Jakl 6, Lengyel 5 (Pomper 0, 64.), Penksa 5 - Tököli 5, Nicsenko 5 (Kóczián 0, 86.).
Sopron: Horváth T. 6 - Vincze G. 6, Tóth M. 5, Salagean 5 (Perger 0, 71.) - Orabinec 5, Horváth R. 6, - Somogyi 6, Tóth I. 5 (Prazenica 5, 57.), Nagy T. 5 - Preisinger 5, Sira 4 (Bausz 5, 57.).
Gólszerző: Mészáros (54.)
Sárga lap: Éger (37.), Tököli (41.), Tóth M. (73.)