Sára, Márió
2 °C
6 °C

Pontot ért a Debrecen küzdőszelleme

2001.05.05. 21:33
Kapcsolódó cikkek (1)
A Győr már a mérkőzés elején vezetést szerzett, és talán túlságosan is megnyugtatta a vezetés a hazaiakat. Így nem volt meglepő, hogy még ebben a játékrészben egyenlített a debreceni legénység. A második félidőben úgy tűnt, mintha a döntetlen megfelelő eredmény lett volna a két gárda számára. Az utolsó negyedórában azonban felgyorsultak az események, de az eredmény nem változott, maradt a döntetlen.
Az ETO úgy kezdte a találkozót, ahogy azt a hazai szurkolók várták. Már a 2. percben vezetést szereztek. Kenesei szögletét a nem éppen magasságáról elhíresült Vayer fejelte a debreceni kapuba (1-0). A vendégek nem törtek meg a bekapott góltól, és több veszélyes akciót vezettek, eredménytelenül.

A 37. perc hozta a legnagyobb Loki-lehetőséget, de Turján szöglet utáni fejese előbb a jobboldali kapufára, onnan Poszára, majd szögletre pattant. Két perccel később azonban már semmi nem mentette meg a győrieket a góltól.

Böőr beadása után Radojicic "lyukat" rúgott, a másik oldalról érkezett azonban Bernát labdája, melyet az üresen álló Radojicic már nem vétett el, és a kapuba vágta (1-1).

A második félidőben többnyire a mezőnyben folyt a játék, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. Változatosságot csak Balla 58. percben eleresztett 28 méterről leadott lövése jelentett, mely a kapufán csattant.

Szűk negyedórával a vége előtt megszerezte a vezetést Garami József csapata. Vayer csavart balról befelé szabadrúgást, Balla bemozdult a labda felé, ezzel megzavarta Baloghot, a labda a kapuban kötött ki (2-1). A debreceniek azonban nem hagyták ennyiben, és négy perc múlva egyenlítettek, az este folyamán másodszor. Bernáth 16 méterről lőtte ki a győri kapu jobb oldalát (2-2).

Jegyzőkönyv
Győri ETO - Debreceni VSC 2-2 (1-1)
ETO: Posza - Bognár, Stark, Bajusz, Vasas (Károlyi, 50.) - Mracskó, Baumgartner, Győri, Kiser - Kenesei (Balla, 26.), Vayer.
DVSC: Balogh - Kovács N. (Sándor Cs., 83.), Alekszic, Szatmári, - Bernáth, Turján (Hanák, 65.), Vadicska, Radojicic (Müller, 65.), Böőr - Bajzát, Ulveczki.
Gólszerző: Vayer (2., 77.), Radojicic (39.), Bernáth (81.)
Sárga lap: Vasas (4.), Szatmári (20.), Mracskó (30.), Ulveczki (75.)