Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Sima Vasas-győzelem a biztos kieső otthonában

2001.05.05. 18:34
A Lombard a múlt heti Ferencváros elleni biztató játék után bízott abban, hogy megszerzi idei első győzelmét. A vendég angyalföldiek azonban megakadályozták ebben a hazaiakat. Már a meccs elején előnybe került a Vasas, így a rengeteg idegenlégióssal felálló tatabányai legénység szinte csak futott az eredmény után. Vereségének köszönhetően a Lombardot szinte már csak a csoda mentheti meg a kieséstől. Mert a mutatott játék nem.
Tatabányán a fél csapat sérüléssel bajlódik, mégis számukra már csak akkor van esély a bennmaradásra, ha a pontokat hármasával számolják. A Vasas már a találkozó elején megmutatta, komolyan gondolják azt a kijelentésüket, miszerint szeretnék elérni a nemzetközi kupaszereplésre jogosító 2. helyezést. Már a harmadik percben vezetéshez jutottak az angyalföldiek, köszönhetően Gelei hibájának, aki Pető 22 méteres lövését ejtette ki, pechjére éppen Tiber elé, aki élt a lehetőséggel (0-1).

A hazaiaknak bő negyedóra kellett, hogy megemésszék a bekapott gólt. Ám utána az első valamirevaló akciójukat góllal zárták Ebedli Ferenc tanítványai. Vignjevics ragyogó labdáját Bajkusa lőtte Kövesfalvi felett a kapuba(1-1). Az angyalföldiek nem sokáig hagyták örülni a hazai publikumot, négy perc múlva ugyanis újra a fővárosiaknál volt az előny. Aranyos beadását Szili fejelte a léc alá (1-2).

A vendégek továbbra is támadásban maradtak. A 34. percben Aranyos indította Sowunmit, ő tisztán tört kapura, elvitte a labdát a kifutó Gelei mellett, majd mielőtt lőni próbált, Gelbmann beérte, és becsúszva szerelte. A bányászcsapat ezúttal meg se közelítette azt a teljesítményt, amit egy hete produkált a Fradi ellen.

A második félidőben próbálkozott a hazai gárda, ám nem sok sikerrel. A 71 percben aztán Gelei újabb hibája kellet az újabb Vasas-gólhoz. Szili szöglete után Gelei aláfutott a labdának, Herczeg pedig két méterről az üres kapuba passzolt (1-3). A vége előtt tíz perccel pedig beigazolódott az elcsépelt mondat, miszerint "szegény embert az ág is húzza". Tatabányai támadás után Vincze fejelt kapufára, az ellentámadásból pedig gólt szerzett a Vasas. Sowunmi egy csel után tiszta helyzetből balról középre passzolt, Tiber érkezett, és Gelei mellett a hálóba lőtt (1-4).

Úgy tűnik, a télen rossz taktikát választott Bíró Péter a Lombard tulajdonosa. Elengedett közép kategóriás magyar játékosokat, és szerződtetett helyettük külföldieket...
Vajon ők itt maradnak a magyar másodosztályban is? Mert a Lombardot most már semmi se mentheti meg a kieséstől.

Jegyzőkönyv
Lombard FC - Vasas DH 1-4 (1-2)
Lombard: Gelei - Gelbmann, Cseri (Fabrizio, 46.), Vámosi, Obradovic (Nagy II. S., 38.) - Zirakadze, Árki, Vignjevic, Potemkim - Pekovic, Bajkusa.
Vasas: Kövesfalvi - Tóth A., Herczeg, Juhár, Aranyos - Pető, Zabos, Szili, Tóth N. - Sowunmi, Tiber.
Gólszerző: Tiber (03.), Bajkusa (20.), Szili (24.), Herczeg (71.), Tiber (80.)
Sárga lap: Gelbmann (30.), Árki (46.), Tóth A. (60.)