Gusztáv
-4 °C
1 °C

A cserecsatár döntött Zalaegerszegen

2001.05.05. 19:01
Kapcsolódó cikkek (1)
Kifejezetten rossz első félidő után, egy élvezetes és három gólt hozó második játékrész következett. Röviden így lehetne összegezni a zalaegerszegi összecsapást, melyet a hazaiak nyertek a Videoton ellen. A Videoton szerzett vezetést, és innen fordított a hazai csapat. A ZTE két perccel a mérkőzés vége előtt fordította a maga javára a találkozót, a cserecsatár, Sabo révén.
Zalaegerszegen két olyan csapat találkozott, amelyek jól kezdték a tavaszt, ám utána, mély hullámvölgybe kerültek. Az első félidő aztán rámutatott, miért is van ez a hullámvölgy. Az első negyvenöt percben 1, azaz egy darab helyzetet lehetet feljegyezni. A helyzeten kívül is összesen kétszer lőttek kapura a játékosok. Sajnos, még azt sem lehet mondani, hogy nagy volt az iram, és emiatt nem alakultak ki helyzetek.

Mindkét gárda ment-ment, de nem sok elképzelést lehetett felfedezni egyik csapat játékában sem. Dicséretet mindössze a Vidi szurkolói érdemelnek, akik a gyatra játék ellenére is rendületlenül buzdították kedvenceiket.

A második félidő szerencsére jóval nagyobb iramot hozott, köszönhetően annak, hogy az 52. percben az első futballra emlékeztető jelenetsor már gólt eredményezett. Korsós kapott nagyszerű labdát a bal szélen, és éles szögből leadott lövését Turi csak kiütni tudta, pont Julinho elé, akinek nem okozott gondot az üres kapuba helyezni (1-0).

A hazaiak ezután cserékkel próbálták frissíteni játékukat, sikerrel. Tíz perccel később hazai szabadrúgás szállt be a jobb összekötő helyéről és az öt perce pályán lévő Sabo szépen csúsztatott a jobb kapufa mellé (1-1). Ebben a negyedórában már több történt, mint az egész első félidőben.

A 88. percben aztán megbosszulták a hazaiak, hogy a fehérváriak kényelmesre vették a figurát. Babati - aki az első félidőben képtelen volt jó beadásra - ment el a jobb szélen, és pontos beadását Sabo perdítette a kapuba (2-1). Így Várhidi Péter színre lépése óta még mindig nyeretlen a Videoton. A hazaiak viszont négy nyeretlen mérkőzés után szerezték meg a megérdemelt győzelmet.

Jegyzőkönyv
Zalaegerszegi TE - Videoton FC 2-1 (0-0)
ZTE: Turi - Kocsárdi, Telek, Udvari, Balog - Babati, Nagy L. (Nagy Cs.,73.), Dobljanskij, Róth (Sabo, 56.) - Waltner (Gaál, 56.), Egressy.
Videoton: Milinte - Kiskapusi, Balassa, Hompoth - Szalai T., Csató, Szalai Cs. (Gáspár, 46.), Usvat - Julinho - Földes, Korsós (Rob, 81.).
Gólszerző: Julinho (52.), Sabo (62., 88.)
Sárga lap: Waltner (5.), Kiskapusi (35.), Balassa (66.)